Türkiye’de koronavirüs salgınında günlük hasta sayıları ve ölüm oranları giderek artıyor. Bu durum birçok tedbir ile birlikte kısıtlamaları da beraberinde getirdi. Kısıtlamalar genelde şimdilik saatlerle sınırlı kalsa da salgının seyri durumu değiştirebilir. Kısıtlamaların yerini yasakların almaması için tedbirlere özenli bir şekilde uymak çok önemli. Maske, sosyal mesafe ve hijyen vazgeçilmezimiz olmalı ancak, şu günlerde en önemlisi ise zorunlu haller dışında evden çıkmamak.  
 
Sokağa çıkma kısıtlamaları geride bıraktığımız hafta sonu başladı. İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlar doğrultusunda saat 20.00’den sonra sokaklar boşaldı, herkes evlerine çekildi. Polis ekipleri, cadde ve sokaklarda denetim yaptı. Kısıtlamadan muaf olanların dışında Çanakkale sessizliğe büründü. Kent genelinde kısıtlamaya uyulduğu gözlendi. Fakat Türkiye’de hafta sonu koronavirüs salgınında da ilkler yaşandı. Günlük vaka sayıları adeta tavan yaptı. Pazar günü 6 binin üzerinde yeni hasta tanısı kondu. 130’da fazla insan hayatını kaybederken, ağır hasta sayısı da 4 binden fazla oldu. Artış durumuna göre kısıtlamalar ilerleye günlerde yasaklara dönebilir. Onun için tedbirlere uymak ve virüsün seyrini azaltmasını sağlamak bizim elimizde. 
 
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da dediği gibi; “Bugün eski normallerimize mesafe koymazsak yarın sevdiklerimizle aramıza hiç kapanmayacak mesafeler girebilir. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak kendimize, sevdiklerimize ve ülkemize karşı vicdani sorumluluğumuzdur. Sağlığımızın ve sosyal hayatımızın güvencesi budur. Salgınla mücadelede bir fedakârlık sınavındayız. Kısıt olmayan zamanlarda da mecburiyetiniz yoksa evde kalın. Evde geçen zaman arttıkça mücadele gücümüz artacak. En iyi tedbir evimizdir.”