Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, devam eden ve planlaması yapılan çalışmalarla ilgili başkentte günü birlik temaslarda bulundu.
 
Başkan Özacar, Ankara’daki ilk ziyaretini İller Bankası Genel Müdürlüğü Yatırım Değerlendirme Dairesi Başkanı İlker Şadi İşleyen’e gerçekleştirdi. Özacar, Gelibolu’da devam eden alt yapı yatırımlarının değerlendirildiği görüşmenin ardından daha sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne geçti.
 
Gökbüet Su Birliği’nin de  başkanı olan  Özacar, DSİ İçmesuyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın ve Başkan Yardımcısı Bülent Çakın ile makamlarında biraraya geldi. Görüşmelerde Gelibolu Yarımadası ve çevresine içme, kullanma ve endüstri suyu sağlayacak olan Gökbüet (Çokal) Barajı İçmesuyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
DSİ İçmesuyu Dairesi Başkanı Yalçın, çalışmaların hızlandırılarak işin en kısa sürede faydaya dönüştürülmesi konusunda desteklerini ifade ederken, zor şartlarda gerçekleştirilen özverili çalışmalarından dolayı Gökbüet Su Birliği Başkanı M. Mustafa Özacar’a ve çalışanlarına teşekkür etti.
 
Son olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştiren Başkan Özacar, yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar ve destekler hakkında temaslarda bulunduktan sonra aynı günün akşamı Gelibolu’ya geri döndü.
 


Kaynak: Haber Merkezi