30 Ekim 2020’de gerçekleşen İzmir depreminin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri İzmir’e destek olmak için deprem alanına gitti.
 
İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen deprem, pek çok can kaybı ve hasara yol açtı. ÇOMÜ topluluklarından Sosyal Sorumluluk Topluluğu yaşanan bu olaya karşı duyarsız kalmadı ve bir grup topluluk üyesi İzmir’e destek olmaya gitti. Depremden hasar gören evlerde yaşayan vatandaşların güvenli alanlara yerleştirilmesi, yardım paketlerinin ilgililere ulaştırılması gibi konularda gönüllü olarak hizmet veren Sosyal Sorumluluk Topluluğu “her şey bir tebessüm için” sloganıyla yola çıktılar.
 
Konuyla ilgili topluluk başkanı Mücteba Bektaş şunları söyledi: “Depremin ardından İzmir’de destek olmak için gittik ve böylelikle hem üniversitemizi temsil ettik hem de desteğe ihtiyacı olanlara bir el de biz uzatmış olduk. Yaşanan bu durumdan en çok çocuklar etkilendi ve bizler onların minik kalplerine dokunmak istedik. Çanakkale ile İzmir arasında bir gönül bağı kurulduğuna şahit olduk bu bağ ile depremin yaralarını bir an önce sarmayı diliyoruz. Herkese tekrar geçmiş olsun.”
 


Kaynak: Haber Merkezi