Havalar soğudukça tezgahlarda bollaşan hamsinin yanında çinekop da kendini belli ediyor. 50 liradan satılan çinekop balığının ileri günlerde havalar soğursa bollaşması ve fiyatının biraz daha düşmesi bekleniyor.
 
Balıkhalindeki tezgahlarda geçtiğimiz seneye göre bolca yer alan balıkların şu dönem gözdesi hamsi ve çinekop oldu. İlk zamanlarda 100 lirada seyreden çinekopun fiyatının 50 liraya düşmesi vatandaşların tercih sebebi arasında yer aldı. Balık fiyatları şu şekilde oldu; hamsi 20, Sardalye 15, çinekop 50, karagöz 30, uskumru 50,  mezgit 60, çipura 50, karides 50, istavrit 30,  palamut tane 50, tekir 40, levrek 70. Palamuttun tanesi ise 50 liradan satılıyor.
 
“HAVALAR BİRAZ DAHA SOĞURSA ÇİNEKOP BALIĞI BOLLAŞIR”
Balıkçı Kemal Dinçer, “Şu anda hamsi, çinekop revaçta. Tezgahta ise istavrit ve sardalye balıkları da var. Hamsi 30 lira, sardalye 20 lira, çinekop 50 liraya düştü. İstavrit 30 lira. Şu anda insanlar hamsi ve çinekopa talep gösteriyorlar. Havalar biraz daha soğursa çinekop balığı bollaşır, 30 liralara kadar düşer. İlk zamanlar 90-100 liraydı şu anda bu fiyatı ortalama. Zaten lokantalarda kapandığı için, fiyatlar düşer bu da vatandaşa yansır” dedi.
 
“HAVALAR ESMEDİĞİ MÜDDETÇE HAMSİ VAR”
Bir diğer balık esnafı Onur Öget, “Hamsi, çinekop, sarıkanat çeşitlerine talep var. Koronavirüs yasaklarından dolayı insanlar biraz çekingenlik var. Bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Havalar esmediği müddetçe hamsi var. Fiyatların bu sıralar böyle gider, bunun altına düşeceğini sanmıyorum. Geçen sene ortada balık yoktu, bu sene bu yüzden çok iyi. Çinekopta en fazla 40’a düşer ama bence çok zor. Hamsi de 20-25 arası seyreder diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU