Bu hafta Cuma Pazarı’nda, kışlık ürünlerin fiyatlarının pahalılığı dikkatleri çekti. Ispanağın kilosu geçtiğimiz seneye göre yükselerek 6 lira olurken, fiyatında yükselme görünen bir diğer kış sebzesi karnabahar oldu. 7 liradan satılan karnabaharın yanı sıra, meyvelerden elmanın kilosu da 4 liradan satıldığı gözlendi.
 
Cuma pazarında meyve ve sebze fiyatlarının çoğu pahalılığını korumaya devam ediyor. Sebzelerin fiyatları; ıspanak 6 lira, pırasa 5 lira, kestane 25, lahana 7 olurken, meyveler arasında en düşük mandalina yer aldı. 3 kilodan satılan mandalinan yanı sıra, ayva 6 lira, muz 9 lira ve elma 4 liradan satışa sunuluyor. Geçtiğimiz seneye göre bu sene çok fazla tezgaha çıkmayan zeytinin kilosu ise 12 lira.
 
ISPANAK GEÇEN SENEYE GÖRE PAHALI
Esnaf Mehmet Can, ıspanağın fiyatlarının geçen seneye göre yüksek olduğunu söyleyerek, “Ispanak bu sene güzel, fiyatlar ise bu sene böyle olur. Elma fiyatları da geçen seneye göre yüksek” dedi.
 
BU SENENİN ZEYTİNLERİ KALİTELİ
Şu anda zeytin dönemini değerlendiren Pazar Esnafı Muammer Kılınç, fiyatların geçen senekiyle aynı olduğunu ama kalitesinin geçen seneden çok daha iyi olduğunu belirtti. Fakat şu anda zeytin olmadığını söyleyen Kılınç, “Zeytin, bir sene olur bir sene olmaz. Bu sene bu yüzden neredeyse zeytin yok. Ama çıkan zeytinler çok kaliteli” bilgisini verdi. Karnabaharın ise fiyatlarının ise yüksek olduğunu söyleyen Kılınç, ilerleyen zamanlarda ise fiyatların düşeceği yönünde fikirlerini açıkladı.
 
PIRASA 5 LİRA
“Geçen senelerde 5 lira olan pırasa bu sene de 5 lira” diyen pazarcı Ayten Durmuş, “Ürüne bakarsak güzel çıkar, bakmazsan kötü çıkar. Pırasayı kazarsan güzel olur. Ürüne değer vermek, hizmet etmek gerekir. O zaman ürün zaten güzel olur” ifadelerini kullandı.  
 
TARLA DOMATESİ İÇİN SON 1 HAFTA
Domates tezgahının sahibi Serhat Çakır ise tarla domatesinin son haftası olduğunun haberini verdi. Şu anda domatesin kilosunu 5 liradan satan Çakır, “Şu an tarlada domates son zamanı, bundan sonra seralar çıkacağı için fiyatlar daha da yükselecek. Sera şu anda çıkıyor ama fiyatlar yüksek olduğundan Çanakkale’ye gelmiyor. 10 gün sonra her taraf sera domatesi olacaktır” dedi.
 
Sevi Gözay UĞURLU