Pandemi döneminde yarı kapasite ile hizmet veren otel işletmelerinin büyük giderlerinden biri olan elektrik faturasının yükünü azaltmak amacıyla Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) arasında anlaşma imzalanarak, ÇATOD üyelerine özel indirim protokolü başladı.
 
UEDAŞ ve ÇATOD arasında yapılan anlaşma ile ÇATOD üyesi otellerin yüksek giderlerinden biri olan elektrik yükünün hafifletmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Üyelerimize özel indirimli elektrik antlaşması toplantısı yaptık. UEDAŞ ile yapılan yazılı antlaşma çerçevesinde, ÇATOD üyelerimize özel olarak 2021 yılı boyunca sabit özel indirim veya dinamik PTF fiyatına bağlı özel indirimli fiyat uygulaması yürürlüğe girdi. Konu ile ilgili tüm ÇATOD üyelerimiz bilgilendirilerek gerekli iletişim sağlandı. ÇATOD Online Zoom platformunda gerçekleştirilen toplantıya ÇATOD üyelerimiz ve UEDAŞ Çanakkale Bölge Müdürü Gökhan Vanlıoğlu ve Enerji Satış Uzamı İlker Eryılmaz katıldı. Enerji maliyetleri işletmelerimizin en önemli gider kaynaklarından biridir. UEDAŞ yetkililerine ÇATOD üyelerimiz için göstermiş oldukları ilgi ve destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu özel bir anlaşma. Kullanım kotası çerçevesinde bu tür yapılan anlaşmaların örnekleri de var. Biz de bu doğrultuda işletmelerimizde maliyelerin düşmesi ve bulunduğumuz koşullarda maliyetlerin aşağı çekilmesi için çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.
 
“ONLINE ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”
Aydeğer, “Çanakkale’de tüm paydaşlarımızın sektörel anlamda bilgilendirmek adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Enerji Kimlik Belgesi ile ilgili eğitim düzenledik. ÇATOD Zoom üzerinden gerçekleştirilen eğitimler daha sonra Youtube kanalımızda yayınlanıyor. Üyelerimizin kişisel gelişimi, stres yönetimi, misafir kabul gibi konularda bir dizi seri eğitim alabilmesi için online çalışmalar yürüteceğiz. Pandemi sürecinde turizm paydaşlarımıza sektörel eğitim, pazar araştırmaları konularında ilgilendirmelerde bulunacağız. Amacımız Çanakkale’de turizm paydaşlarımızın, turizm alanındaki bilgi birikimin arttırmak, donanımlarını arttırmak” şeklinde paylaştı.
 
Gülçin AKIN