Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Eceabat’ta giriş çıkışın çok yoğun olmasından kaynaklı koronavirüsün yayılması noktasında ilçe için risk taşıdığını dile getirdi. Belediye olarak, birçok önlem aldıklarını söyleyen Zileli, vatandaşların da sosyal mesafesine ve maske kurallarına uyması konusunda uyarıda bulundu.
 
Eceabat’ta 19 kişiye koronavirüs teşhisi konulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Saim Zileli, ilçenin şu anki durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Zileli, “Karantinada olan bu vatandaşlarımızın diğer kişilerle ilişkisi kesilmiştir. Biz tedbirlerimizi alıyoruz ama ilçemize giriş çıkışlar yoğun olduğundan salgının yayılması için çok elverişli bir ortam var. Önümüzdeki günlerde Perşembe günü hizmet veren semt pazarımızın da kurulup kurulmayacağı valilik kararıyla netleşecektir. İlde yoğun, ilçede stabil durumda salgın seyretmektedir. Salgının kontrolü ülke genelinde alınacak tedbirlere bağlıdır. Şu an ilçede Covid-19 vakası görülen hastaların hepsinin İstanbul, Bursa, Keşan gibi yerlerdeki kişilerle o temas ettiğini tespit ettik. Karantinada sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.
 
“SOSYAL MEDYADA SÜREKLİ UYARIDA BULUNUYORUZ”
“Vatandaşlarımızı sürekli kalabalık yerlere girmemeleri, toplu ortamlarda bulunmamaları, maske, hijyen ve sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıyoruz” diyen Zileli, “İlçede parklardaki bankları da kaldırdık. Sürekli sokak ve caddeleri dezenfekte ediyoruz. Binaları dezenfekte yapıyoruz, dairelerin dış kollarını temizliyoruz. Sosyal medyada sürekli uyarıda bulunuyoruz. Dışarıdan giriş çıkışlar devam ettiği sürece salgınla mücadelemiz herkesten daha zor. Bizim GESTAŞ geçişleri gibi bir durumumuz var, bizim halkımız kurallara riayet etse bile, gelenler var” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN