Toplu İş Sözleşme ile haklarını arayan Çanakkale Belediyesi emekçilerinin, DİSK Genel İş Çanakkale Şubesi’nden gelen açıklamayla grev hakları süreci başladı. Şube Başkanı Metin Ceylan, 1 hafta, 10 gün süreç içerisinde bir çözüm masasının oluşturulmasını temenni ettiklerini dile getirdi.
 
Ekim ayında Adalet Parkı’nda toplanan Çanakkale Belediyesi’ne bağlı Kentsel Hizmetler Şirketi çalışanları, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonlandırılması karşısında haklarını aramaya devam edeceklerine dair açıklamalarda bulunmuşlardı. Çalışanlara destek veren Disk Genel İş Sendikası, emekçilerin anayasal haklarını kullanması için her türlü çalışmayı yapacaklarını ve sendika, toplu iş sözleşmesi ve grev haklarına fiili bir mücadele göstererek sahip çıkacaklarını vurgulamışlardı.
 
DİSK Genel İş ve belediye çalışanları, dün süreç hakkında gelişmeleri değerlendirmek üzere Cuma Pazarı’nda bir araya geldi. DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan, süreç ile ilgili bilgi vererek, grev haklarının oluştuğunu çalışanlara bildirdi.
 
“GREV SÜRECİ BAŞLAMIŞ OLDU”
Ceylan yaptığı açıklama, “Geçen hafta Cuma günü genel merkezimizdeydik. Görev süreciyle ilgili genel merkezimizi bilgilendirdik ve bugün toplantı yapmamızın sebebi; resmi arabulucu tutanağının resmi kaynaklardan İŞKUR il müdürlüğünden tarafımıza ulaşmasını beklemiştik. Genel merkezimize yazı ulaştı. Grev süreci başlamış oldu. Resmi arabuluculuk süreci bugün itibariyle bitti. İki ay içerisinde grev kararı alıp bunu uygulayabilme şansımız doğmuş oldu. Bugüne kadar görüşmeler neticesinde tutmuş olduğumuz tutanakların dışında herhangi bir görüşme sağlamadık. Yönetimin bir teklif hazırladığını biliyoruz ama henüz resmi bir teklif sunmadılar tarafımıza. Keşke sunsalardı, bizler de sizlere teklifin ne olduğu hakkında bilgi verseydik.  Artık grevin önünde herhangi bir engel kalmadı” dedi.
 
“TEMENNİMİZ ÇÖZÜM MASASININ KURULMASIDIR”
Ceylan, DİSK genel merkezimiz de tabanın iradesine uyacağını beyan ettiklerini söyleyerek, “Artık bu sürece girmiş olduk. Genel merkezimizden bunu talep edeceğim çünkü bu emek bizim. Yerin altında, üstünde bu süreci yaşayan bizleriz. Yaptığımız iş gerçekten değerli bir iş. Emeğimizin karşılığını istiyoruz, kimseden lütuf istemiyoruz. Dolayısıyla bunu alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bizler önünüzde yürüyeceğiz, sizler de çeşitli söylemlere inanmayın. Lütfen bilgileri temsilcilerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz aracılığı ile edinin. Biz genel merkezimizden bu kararı talep edeceğiz. Bu kararı astıktan sonra da 1 hafta - 10 gün içinde uygulamaya geçeceğiz. Temennimiz şudur; bu 1 hafta-10 günlük sürede anlaşma masasının, çözüm masasının kurulmasıdır. Bizim isteklerimiz taleplerimiz doğrultusunda işçiyi mutlu edecek bir sözleşmeye imza atmak tek amacımız, tek beklentimiz” şeklinde belirtti.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN