AK Parti İl Başkanı Naim Makas düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi’nde de gündeme gelen ‘sosyal konutlar’ konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
AK Parti il başkanlığında gerçekleştirilen açıklamada, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ‘sosyal konutlar’ ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası düşüncelerini dile getiren AK Parti İl Başkanı Naim Makas, “Kasım Ayı Belediye Meclis toplantısında Grup Başkanvekilimiz Esra Hanım, hafızamıza kazınan ve gözümüzün önünde geçen deprem süreci hassasiyetini dile getirerek, belediye başkanına bir takım sorular yönelterek hatırlatmalarda bulundu.  Bu hatırlatmalar neticesinde her seferinde topu taca atmaktan kaçınmayan Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bir kez daha büyük bir gafa imza attı. Öncelikle ‘Biz elimizden geleni yaptık’ ifadesini kendisinden duyduk. Belki de ellerinden gelen budur bilemiyoruz.  Biz yerel yönetimin kendilerine verdiği bu sorunun çözmesini beklerken ‘Biz elimizden geleni yaptık’ söylemini anlamsız buluyoruz. Sorumluluk sahibi olan yöneticiler, sorunları çözmekle mükelleftir.  Bizler de bunları hatırlatmakla mükellefiz” şeklinde konuştu.
 
“BAŞKANIM SİZ NE ZAMAN BİLECEKSİNİZ DİYE BİZ BEKLİYORUZ”
Makas, “Belediye Başkanının Kasım Ayı Meclisindeki konuşmasında ‘Ben oraya TOKİ’yi sokmadım’  sözleri, bize 7 yıllık bu serüveni bir kez daha hatırlattı. Dönüp baktığımızda biz bu ifadenin altında çok büyük tutarsızlık görüyoruz çünkü 7 yıl önce Gökhan, ülkemizin çok kıymetli bir kuruluşu olan, adeta bir ‘çete’ gibi görerek  ‘Ben TOKİ’yi buraya sokmam’  gibi kuvvetli söylemlerinin yerini bugün ‘gelsin TOKİ burayı yapsın’ söylemleri almıştır. Biz başkanın bu sözlerindeki tezatlığı ve anlam karmaşasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Hemşehrilerimizin idraki ile alay mı ediliyor? Başkanın bu söyleminin ardında ne var biz de anlamakta güçlük çekiyoruz. Başkan meclis konuşmasında ‘Ankara’dan TOKİ mi gelir? Başkası mı gelir? Bilemiyorum’ diyerek alay eder bir üslupla ifade ediyor oluşu da ayrı bir fecaat bize göre.  Sayın başkanım siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek? Sadece TOKİ değil, Yeni Kordon’da da biz aynı problemi yaşadık. Orada bir koku vardı ekipler geldi tespit edemedi. Yine ‘Biz bilmiyoruz’ dendi. Başkanım siz ne zaman bileceksiniz diye biz bekliyoruz. Siz bilemiyorsanız belki il başkanınız bilir. Ama artık biri bu problemleri bilsin. Ama belediye başkanı, ama belediye başkanına başkanlık eden yerel politikalardan da sorumlu olan il başkanı. Artık birisi bu problemleri bilsin” diye konuştu.
 
“BU SORUNLARIN ARTIK BİTMESİ LAZIM”
“Bir diğer ifadesi ise ‘vatandaş kusura bakmayacak’  diyor. Biz soruyoruz 7 yılda iki defa başkan seçildiniz.  Hadi ilkinde kentimizin sorunları için görevlendirildiniz, siz tabi ki sadece size oy verenlerin başkanı değilsiniz. Size hepimizin başkanısınız” diyen Makas, “Biz size oy verenlerin sorunlarını çözmekle mükellef olduğunuzu hatırlatıyoruz. Ancak bu sorunların artık bitmesi lazım.  Sorunlarımızın farkına varmamız lazım.  ‘Ben onu bilmem,  TOKİ mi gelir bilmem, nasıl çözülür bilmem’ söylemlerini yerel yönetime yakıştıramıyoruz. Belediyeler, sorunları ifade eden değil, sorunların çözümlerini ifade eden kurumlardır. Çünkü biz yöneticiler sorunları dile getirmekle mükellefiz,  sorunları çözmekle mükellef olanlar da sorunların çözümlerini gerçekleştirmeli” ifadelerini kullandı.
 
“NEZAKETSİZ DİLİN HAKİM OLDUĞU BİR BELEDİYE MECLİSİ İSTEMİYORUZ”
AK Parti İl Başkanı Makas, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın yaptığı açıklamalara da cevap vererek, şunları söyledi: “Bizleri siyasi rant ile suçlayan Ural, İl Başkanı olduğu partisinin yerel yönetim politikası ışığında, belediye başkanını görevini yapmasını sağlamak yerine, bunu görmezden gelerek asıl popülist söylemlerinin adeta kendisine ait olduğunu ispatlarcasına takındığı tavırları neyin içi dolu, neyin içi boş olduğunu adeta gözler önüne serdi.  İl başkanının Grup Başkanvekilimiz Esra Hanımı provokatörlükle itham ederek, demagojinin temelini hazırlayan bu ifadeyi  nezaket kuralının ‘Biz ne isek oyuz’  çeşididir.  Bunu önceden sadece belediye başkanımız yapardı. Şimdi bu kervana bir de il başkanı eklendi.  Biz bu nezaketsiz dilin hakim olduğu bir belediye meclisi istemiyoruz. Barışın kenti dedikleri Çanakkale’ye yakışan bir Belediye Meclisi istiyoruz” dedi.
 
Gülçin AKIN