Yaşanan afet sonrası depremzedelerin ihtiyaçlarına yardım etmek isteyen Çanakkale Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan listedeki malzemeleri hazırlayarak İzmir’e gönderdi.
 
Seferihisar açıklarında gerçekleşen ve İzmir’de 17 binanın yıkımına, birçok binanın ise hasar almasına neden olan deprem sonrasında, İzmirli birçok vatandaş sokaklara sığındı. AFAD, KIZILAY, AKUT gibi birçok kurumun kurduğu çadırlarda yaşamaya başlayan depremzedelerin ise ihtiyaçlarına yardım etmek isteyenler için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir ihtiyaç listesi oluşturuldu.
 
Türkiye’deki birçok ilin yanında Çanakkale Belediyesi de depremzedeler için oluşturulan ihtiyaç listesindeki malzemeleri toplayarak, yardım kamyonunu İzmir’e yolcu etti. Çanakkale Belediyesi’nin önünden kalkan kamyonu uğurlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İzmir için yapılan yardımların şu anda çok önemli olduğunu vurguladı.
 
“MALZEMELERİ ÖZELLİKLE BAĞIŞÇILARIMIZ VERDİ”
Gökhan, yardım kamyonunu yolcu etmeden önce kısa bir açıklamada bulunarak, “Acil yardımlar kapsamında İzmir için çok ciddi yardımlar yapılıyor. Devlet yardım ediyor, AFAD yardım ediyor, belediyenin imkanları var ama o andaki ihtiyaçlar karşılandı fakat orada yaşam devam ediyor.  Özellikle çadırlarda yaşam devam ediyor.  Henüz başka bir eve geçme ya da prefabrik bir eve geçilmiş değil. Dolayısı ile o yaşam içerisinde insanların bir takım ihtiyaçları var. Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ihtiyaç listeyi çıkarttı.  Biz de o liste üzerinden kamyondaki malzemeleri temin ettik. Bu malzemeleri özellikle bağışçılarımız verdi. Belediye çalışanları katkı verdi” ifadelerini kullandı.
 
“DUYARLILIĞI DEVAM ETTİRMELİYİZ”
Tırın içeriğinde birçok malzeme olduğunu söyleyen Başkan Gökhan, “Soğukta sıcak tutacak uyku tulumu var, bebek bezleri çok önemli.  Kazak, ayakkabı gibi, dezenfektan var. Listeye göre topladığımız malzemeleri İzmir’e yolluyoruz.  Belediyeler yardımları paylaşıyorlar. Biz de katkıda bulunmak için, biz de yardımları gönderiyoruz. Bunu anlatmamın sebebi duyuru olsun diye değil, duyarlılığı devam ettirmeliyiz.  Şu anda çadırlarda yaşayan insanlara destek olmak isterlerse ve belediyemize müracaat ederlerse biz de yardımları İzmir’e ulaştırırız. Ben başta belediye personeli olmak üzere destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmalarının ardından yardım malzemelerinin yüklü olduğu kamyon yola çıktı.
 
Gülçin AKIN