Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında her yıl kutlanan ‘Organ ve Doku Bağışı Haftası’ dolayısıyla, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın bağışa teşvik edilmesi amacıyla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi poliklinik girişine stant kurularak vatandaşlar bilgilendirildi ve yeni bağışlar kayıt altına alındı.

Organ Nakil Koordinatörleri Uz. Dr. Azem Ülkü, Emine Karakaya, Yeliz Baykala ve Gönül Pınarcıoğlu tarafından organize edilen standa hastane yöneticileri de katılarak destek verdiler. Op. Dr. Ufuk Tali “Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız he zaman organ bağış birimimize başvurabilirler ve detaylı bilgi alabilirler” dedi.

Çanakkale il Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü “Bizim ya da en sevdiklerimizden birinin organ nakline ihtiyacı olursa ne yaparız? Onları yaşatmak için nelerden vazgeçebileceğimizi bir düşünün! Bir gün daha bizimle kalması için neleri feda edebileceğimizi? Sadece bunları düşünürken bile önemini kavrayabiliriz aslında bağışın. Şunu da belirtmek isterim ki hiçbir zaman bağış kartı tek başına yeterli değildir. Ailenizin ya da yakınlarınızın rızası olmadan organlarınız alınamaz. Bu sebeple bağış yaptığınız andan itibaren bu kararınızı ailenizle paylaşmanız gerekmektedir, organ bağışı bir nevi mirastır” diyerek haftanın önemini vurguladı.
 


Kaynak: Haber Merkezi