Kepez Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz gün Belediye Başkanı Birol Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada Kepez’de potansiyel afet riski olan bölgelerde alınacak önlemler belirlenerek daha sağlıklı imar planlarının yapılması adına yeni bir çalışmaya başladıklarının müjdesini verdi.
 
Sosyal mesafe kurallarına ve koronavirüs tedbirlerine dikkat edilerek gerçekleştirilen Kepez Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantı, Başkan Birol Arslan’ın konuşması ile başladı.
 
Arslan, öncelikle geçtiğimiz hafta Cuma günü İzmir’de gerçekleşen deprem ile ilgili olarak, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Mucizevi haberler de aldık. Elif ve Ayda bebekler saatler sonra enkaz altından çıkarılarak umudun adı oldular. Bu arada yorulmak bilmeden gecesini gündüzüne katan arama kurtarma ekiplerine ve sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemiz defalarca büyük depremler yaşamış ve bu depremler sonucunda birçok can ve mal kaybı meydana gelmiştir. Bu depremlerde ülke olarak dersler çıkartmalıyız” dedi.  
 
“DAHA SAĞLIKLI İMAR PLANLARININ YAPILMASINA KARTI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”
Arslan, “Biz belediye olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Gerekli denetimler sıklaştırılarak devam ediyor. Afet riski olan bölgelerde hiçbir önlem alınmadan ve yapılaşmalara izin verilmesi can ve mal kaybının oluşturulmasında en önemli etkendir. İmar planına esas, mikro bölgeleme etüt çalışmalarının amacı potansiyel riskli alanlarda ayrıntılı bir şekilde zemin etüt çalışmaları yaparak bölgede oluşabilecek afet risklerini ve zeminde meydana gelebilecek jeoteknik sorunları ortaya koymaktır. Biz de Kepez Belediyesi olarak aldığımız 17.06.2020 tarih ve 2027-77 sayılı karar ile ve İller Bankası A.Ş. ‘ye vermiş olduğumuz yetki ile belediyemiz sınırları içerisinde kalan bölgenin imar planına esas, mikro bölgeleme jeolojik ve jeoteknik etüt yapım işi için çalışmalar başlatılmıştır. Tüm bu çalışmalar sonucunda, potansiyel afet riski olan bölgelerde alınacak önlemler belirlenerek daha sağlıklı imar planlarının yapılmasına kartı sağlamış olacağız” müjdesini verdi.
 
Başkan Arslan’ın konuşmalarının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk önce 2021 Mali yılı bütçesi, gelir tarifesi ile ilgili konular oy çokluğu ile görüşülmesi için plan-bütçe komisyonuna devredildi.
 
Gülçin AKIN