Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü organizasyonuyla her ay Çanakkale’de oynayan Devlet Tiyatroları, koronavirüs salgını sebebiyle kapılarını geçici süre kapamıştı. Müdürlük, ‘Annemin Son Çılgınlıkları’ oyunu ile kapılarını tekrar seyircilere açacaklarını duyurdu.

Koronavirüs tedbirlerine dikkat edilerek başlayacak olan tiyatro oyunlarının ilki 7 Kasım Cumartesi günü İzmir Devlet Tiyatrosu’nun ‘Annemin Son Çılgınlıkları’ isimli oyun saat 20.00’de C¸OMU¨ Gu¨zel Sanatlar Faku¨ltesi Necip Fazıl Kısaku¨rek Tiyatro Salonu’nda seyircilerle buluşacak.
 
Oyun için duyuru yapan Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, salona girişlerde maske zorunluluğu olduğunu ve maskesiz seyirci salona alınmayacağını duyurdu. Ayrıca salon kapasitesi 314 kişilik olduğunu ve içeriye 150 izleyicinin alınacağını duyuran müdürlük, oturma du¨zeninin ise birer boşluk olacak s¸ekilde planlandığı bilgisini verdi.
 
‘Annemin Son Çılgınlıkları’ isimli tiyatro oyunun konusu ise şu şekilde: “Annesi Alzheimer hastası olan Dot’un, annesinin son günlerinde yanında olmak ve bakımını üstlenmek çabasını işliyor. Dot’un annesi ve kız kardeşiyle ilişkisi üzerinden, yaşlılık ve aile ilişkileri konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Oyunda da dendiği gibi, çağımızın bu hastalığında ‘Tıpkı bir binanın yıkılışı gibi zihnin temeli çöküyor...’. Bir evlat için annesinin son dakikalarından, çılgınlıklarından daha değerli ne olabilir?”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN