Mevsim soğukları kendisini belli etmeye başlarken, vatandaşlar ıhlamur, yeşil çay gibi bitkilere talep yavaş yavaş artmaya başladı. Yeşil çayın fiyatını gören vatandaşlar ise şaşırdıklarını dile getirdi.
 
Kış gelmek üzereyken ıhlamur ve yeşil çayın kilosunda artış oldu. Kısa bir süre önce zamlanan ıhlamurun fiyatı şu anda kilosu 130 lira olurken, yeşil çayın kilo fiyatı ise 200 lira oldu. İthal edilen ürünlerden biri olan yeşil çayın fiyatının artmasının sebebi olarak ise gümrük girişi olmaması gösterildi.
 
Aktar Ercan Metin, vatandaşların taleplerin yavaş yavaş artmaya başlayacağını söyleyerek, yeşil çay fiyatı hakkında değerlendirmede bulundu. Metin, “Yeşil çay fiyatlarında yükselme oldu. Gümrük girişi şu anda yok, o yüzden fiyatlar arttı. Yeşil çayın kilosu 200 TL oldu” dedi.
 
Yurt içinde yetiştirilen yeşil çayın kalitesinin daha düşük olduğu için, yurtdışından ithal edildiğini söyleyen Metin, “Yavaş yavaş girmeye başlayınca zamanla onun da fiyatının düşeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Aktara alışverişe gelen Özlem Hacıköse ise, yeşil çayın fiyatlarının çok yüksek bulduğunu söyleyerek, “Uzun süredir yeşil çay içiyorum ve fiyatlar bir anda arttı. Ihlamurun fiyatı da bence çok yüksek. Umarım kış zamanı düşer. Şu sıralar koronavirüsten ötürü bağışıklığımızı arttırmaya çalışıyoruz. Fiyatlar bu şekilde giderse, rahatça alabilmemiz çok zor” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN