Koronavirüsle mücadele kapsamında İl Pandemi Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında Deniz Polisevi’nde gerçekleştirildi.
 
Koronavirüs salgınıyla mücadelede ilin güncel durumu ile yeni kontrollü sosyal hayatla ilgili alınan tedbirlerin değerlendirildiği toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale İli Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İlçe Kaymakamları,  İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer ve kurul üyesi kamu kurum temsilcileri katıldı.
 
Toplantıda salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına dair, takip, denetim ve uyarı ekseninde mevcut durum analiz edilerek, alınan tedbirler ile yürütülen denetim faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda ayrıca İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı tarafından Çanakkale’deki Koronavirüs ile mücadelede yürütülen sağlık hizmetleri, kontrollü sosyal hayat döneminin başlamasıyla birlikte salgın sürecinde yürütülen çalışmalar ve aktif vakalarda Çanakkale’nin son durumu hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi.
 
Sonbaharın gelmesiyle birlikte salgınla mücadelede maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyma konusunda çok dikkatli olunmasını belirten Vali İlhami Aktaş, “Salgında hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz. Vatandaşlarımız, özellikle kapalı yerlerde ve yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralı noktasında daha dikkatli olmalıdır. Koronavirüsü alacağımız tedbirlerle hep birlikte yeneceğiz” dedi. İl Pandemi Kurulu Toplantısı görüş, öneri ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi