Türkiye'de birçok farklı ilinde SMA hastalığına yakalanan bebek ya da çocuklar için aileleri bağış kampanyaları düzenleyerek, dünyanın en pahalı ilacına ulaşmak için çaba gösteriyorlar. Biga Kemer Köyü’nde ikamet eden Güven ailesi de Ahmet Alp isimli bebeklerinin zolgensma tedavisi olmak için yardımları bekliyor.
 
Nadir görülen bir kas hastalığı olan SMA hastalığından mustarip çocukların aileleri, şu an için sadece ABD ve Avrupa'da uygulanan bir ilaç olan Zolgensma’ya ulaşmak için yardım bekliyor. Aileler, çeşitli bağış kampanyaları düzenleyerek piyasa fiyatı 2 milyon dolar civarında olan bu tedaviyi yaptırmak için çalışıyor.
 
Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü’nde bu hastalıkla mücadele eden Ahmet Alp’in ailesi de, SMA hastalığının tedavisi olan Zolgensma tedavisi için Çanakkalelilerden yardım istedi. ‘Haydi Çanakkale, evladımıza sahip çıkalım’ sloganı ile yardım isteyen baba Recep Güven, oğlu Ahmet Alp için destek çağrısında bulundu.
 
Türkiye’nin dört bir yanında, Ahmet Alp gibi bu hastalıkla mücadele eden birçok çocuk daha bulunuyor.  İsmail Çağan ve İkra Deniz Pamuk isimli çocuklar da birçok kişiden yardım ve destek bekliyorlar.
 
Yardım etmek isteyen vatandaşlar, ailelerin çocuklarının adlarına açtıkları sosyal medya hesaplarında kendilerine ulaşabilirler.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN