Vali İlhami Aktaş, Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan’ı, Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu’nu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erhan Taşdöven’i ve Meclis Kurulu Üyelerini Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir ile birlikte ziyaret etti.

Başkan Pehlivan ziyarette ilçeye Fen Lisesi yapılması gerektiğini maddi durumu iyi olmayan ailelerin ilde veya başka bir şehirde çocuklarının okutmanın zor olduğunu belirterek “Çocukların başka şehirde yaşaması aileleri maddi anlamda zor durumda bırakmaktadır. Ev kiraları ve okul masraflarından dolayı eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kalıyorlar” dedi.

2021 yılında tarımsal su kullanımının planlaması gerektiğini aktaran Meclis Kurulu Üyesi Hasan Taşkıran Üzümlü ve Güzeltepe Köylerinin Yassıbağ Göletinden sulanmasını talep etti. Yönetim kurulu Üyesi Günay Kocabıyık Pınarbaşı Köyünde yaşanan düşük elektrik voltaj sorununu dile getirdi. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan ve Meclis Kurulu Üyesi Hakan Topaloğlu 2021 yılı için yapımı devam eden Karaköy Göletine ödenek ayırılmasını istedi.

Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu tarımsal kredi kullanan çiftçilerin kuraklıktan dolayı arazilerini henüz ekemediklerini ama Ziraat Bankası’nın 2021 yılı ÇKS kaydı istediğini, hava koşullarından dolayı çiftçinin önünü göremediğini ve Ziraat Bankası’nın kredilerde süreyi uzatmasını talep etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erhan Taşdöven hayvancılıkla uğraşan üreticiler ve süt fiyatlarıyla ilgili sorunları iletti. Başkan İsmail Pehlivan dolu felaketindeki yardımlarından dolayı Vali Aktaş’a şahsı, yönetimi ve meclisi adına teşekkür etti.

Vali Aktaş da ziyarette TARSİM’in üreticiye daha iyi anlatılması gerektiğini belirtti. Başkan Pehlivan TARSİM yetkilileriyle iletişime geçip, Bayramiç Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve ilgili diğer kuruluşlarla ortak bir toplantı düzenleneceğini iletti.
 


Kaynak: Haber Merkezi