19 Ekim Muhtarlar Günü, Lapseki ilçesinde muhtarların katılımıyla kutlandı. Program kapsamında, Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Mehti Arıcı ve yönetim kurulu, İlçe Kaymakamı Fatih Çelikkaya’yı ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
 
Lapseki’de gerçekleştirilen programda Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Mehti Arıcı ve yönetim kurulu üyeleri, önce Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı ardından İlçe Kaymakamı Fatih Çelikkaya’yı yerinde ziyaret etti. Ardından Hükümet Konağı önünde saygı duruşunda bulunan muhtarlar, İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.
 
“İNSANLARIN SIKINTILARINI GİDERMEK İÇİN ÇABA HARCAMAKTAN KEYİF ALIYORUZ”
Program Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Mehti Arıcı’nın konuşması ile devam etti. Arıcı, “Mahalle ya da köylerde ikamet eden vatandaşların hayat kalitesini arttırmak üzere seçilen biz muhtarlar köyünde, mahallesinde devletin gözü, kulağı, eli, ayağıdır. Muhtar deyince akla kimi zaman arabulucu, kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı liman, kimi zaman köyünde kazma kürek elinde bir inşaat işçisi gelmektedir. Muhtar, bayramlarda çocukların ailesinden sonra ilk öpecekleri el, düğünlerde, cenazelerde gözlerin aradığı, acıların ve mutlulukların paylaştığı her yerde olan kişidir. Bu zorlu ve yoğun tempoda yaptıklarımız ve başarabildiklerimiz bazen görülmeyebilir, bu aslında yöneticiliğin genel kurallarından birisidir. Bizler biliyoruz ki sevgili muhtarlarımız bu zorlukları kolay bir şekilde aşıyorlar çünkü bizler, işimizi seviyoruz, insanların sıkıntılarını gidermek için çaba harcamaktan keyif alıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtar arkadaşlarımın gününü kutlarken sınır güvenliğimizi sağlamak, bölgemizi huzura ve istikrara kavuşturmak yürütülen Barış Pınarı Harekatını yürüten kahraman ordumuzun mensuplarının sağ salim yurdumuza dönmesini Allah’tan niyaz ediyor, bizlerin yaşadığı zorlukların çözümde ve daha sağlıklı bir çalışma ortamının sağlamasında büyük emekleri olan başta Sayın Kaymakamımız Fatih Çelikkaya’ ya, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, Vekilimiz Jülide İskenderoğlu’na, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a ve il genel meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN