Muhtarlar Günü koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında törenle kutlandı. Törenin ardından Muhtarlar Derneği Vali İlhami Aktaş’a ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 2015 yılında yayınlanan resmi gazetede 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilen edildi. 2015 yılından beri her yıl Muhtarlar günü törenle kutlanıyor. Bu çerçevede Çanakkale’de de Muhtarlar günü törenle kutlandı.

Temelleri ilk olarak 1829 senesinde İstanbul’da atılan muhtarlık birimi, o yıldan beri özellikle küçük yerleşim yerlerinde dirlik ve düzeni sağladı. Muhtarlar Günü özellikle devletin yardımcısı olan muhtarların sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekmek için 2015 yılından beri her yıl 19 Ekim’de kutlanıyor.

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Muhtarlar Günü bu yıl Koronavirüs nedeni ile sadece çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Çelenk Koyma Törenine Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısa tutulan programda Muhtarlar Derneği’nin Atatürk Büstüne çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından tören sona erdi.

MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN VALİ İLHAMİ AKTAŞ’A ZİYARET
Sona eren törenin ardından Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ali Uzun, Kepez Beldesi Hamidiye Mahalle Muhtarı Ayşe Dereli, Yapıldak Köyü Muhtarı Günay Sevindik, Aşağıokçular Köyü Muhtarı Ali İnce ve Kumkale Köyü Muhtarı Fikret Kanlı Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret ettiler.

Vali İlhami Aktaş, Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ali Uzun ve köy ve mahalle muhtarlarıyla görüştü. Vali Yardımcıları Abdullah Köklü ve Hakkı Uzun’un da bulunduğu ziyarette; 18 Mart 2022'de hizmete girecek olan büyük proje 1915 Çanakkale Köprüsü’nün istihdam, tarım, turizm, çevreci sanayi, ihracat, lojistik üst, sağlık alanına yapacağı katkıların yanı sıra Çanakkale’nin milli hasılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık sektörünü ileri bir aşamaya taşıyarak Çanakkale istihdamına büyük bir katkı sağlayacak olan Çevreci Proje Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Çanakkale’nin ekonomik gelişmişliğine sağlayacağı katkılar ve kamu kurum ve kuruluşlar ile İl Özel İdaresi tarafından Çanakkale iline yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla köy ve mahallelerde yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ali Uzun ve köy ve mahalle muhtarları, “Muhtarlar Günü” etkinlik ve programlarıyla ilgili Vali Aktaş’a bilgi verdi. Vali Aktaş’ın muhtarlara verdiği destekten ve Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi’nin Çanakkale’de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Muhtarların, mahalle ve köylerin gelişimi ve değişimi konusunda iş birliği ve çözüm sürecine ortaklık ederek, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Vali Aktaş, muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutlayarak verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Mehmet Kuzey