Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı, koronavirüs salgını sebebiyle ertelediği 13. Olağan Kongresi’ni geçtiğimiz hafta sonu İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İl Başkanlığı için tek aday olan Ali Tuğrul Yıldırım yeniden göreve gelirken, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle Ertelenen MHP İl Başkanlığı’nın 13. Olağan Kongresi, sosyal mesafe tedbirlerinin alınması ile gerçekleşti. tüm koronavirüs önlemlerinin alındığı kongrede katılım yoğun oldu. Kongreye MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkas, MHP MKYK Üyesi Ferhat Çakıroğlu, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhur İttifakı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan kongre programı İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından delege oyları ile divan başkanlığına MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkas seçildi. Katılımcıların yaptığı konuşmalar sonrasında ise seçim gerçekleştirildi. MHP İl Başkanlığı görevine mevcut Ali Tuğrul Yıldırım tekrar seçildi.
 
Kongrede açılış konuşmasını MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, “MHP demek, vefa, kararlılık, vatan, beka, millet ve Türkiye Cumhuriyeti demektir.  Partimiz, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve dava arkadaşlarının ödenmez emekleri ile kurulmuş,  siyasetle vücut bulmuş, vurmuş vuruşmuş, derdi vatan ve millet olmuş,  biz Türkiye sevdalıları ile beraber yüz olmuş, yol olmuştur. Merhum Başbuğ’muzun emanetini Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sırtlamış, yüksek veballi bu davayı bir adım olsun ileriye taşımak için gece gündüz çalışıyor. Bizlere düşen görev de liderin arkasında asıl olduğu üzere durmak ve gece gündüz çalışmaktır. Liderimiz hiçbir zaman meselelere menfaat olarak bakmamış, çıkar ekseni ve rant seviyelerine de fırsat vermemiştir. Ülkemizin maruz kaldığı iç ve dış saldırılar ortadadır. Saldıran hainler de açık bir şekilde bellidir.  Hepsini biliyor, gözlüyor ve takip ediyoruz.  Yaptıklarının hesabını er veya geç verecekleridir.  Bizler genel başkanımızın da vurguladığı üzere 100’üncü yıl lider ülke Türkiye’yi gerçekleştirmek için durmadan çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
“ÇANAKKALE’DE BİZ 11 DEVLETLE SAVAŞTIK VE 7 DÜVELİ YENDİK”
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkas, “Çanakkale Türk Milleti için çok önemli, Çanakkale ile ilgili her Türk heyecan duyar.  Çanakkale’de biz 11 devletle savaştık ve 7 düveli yendik.  ‘Çanakkale geçilmez’ dedik ve geçilmedi.  Çanakkale’de o gün ne yaptıysak, Dumlupınar’da, Kocatepe’de ve Sakarya’da aynısını yaptık.  Bugün de Türkiye dört tarafından sarılmış.  Suriye’de, Irak’ta 10 kilometre içerden güvenliğimizi sağlıyoruz.  Bize diyorlar ki ‘orada ne işiniz var’  biz hep oradaydık. PKK terör örgütünün Cumhur İttifakı ile beraber kafasını ezmiştik ezilmeye de devam ediyoruz.  Bugün PKK yurt içinde bitmiştir. Yurt dışında da can çekişiyor.  PKK, emperyalizmin kuklası bir terör örgütüdür.  Bize diyorlar ki ‘Doğu Akdeniz’de ne işiniz var’ emperyalizmin ne işi varsa bizim bin tane işimiz daha var.  Libya’da 1553 yılında fetheden Turgut Reisin bize hatırasıdır ve 358 yıl biz oraya hükmettik.  Libya’da Fransa’nın bir hakkı varsa bizim bin hakkımız var.  Libya’da şehitlerimiz kanı var. Libya’da Atatürk’ün ayak izleri var.  Ayrıca biz Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ‘Atatürk’ demekten şeref duyuyoruz.  Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’ı elimizin tersiyle iteriz ve daha önce ne yaptıysak aynısını yaparız.  Kafkasya’da yine emperyalizmin şımarık devleti katil Ermenistan savunmasız insanları, sivilleri ve kundaktaki bebekleri öldürüyorlar. Ermenistan’ı lanetliyorum ve Genel Başkanımızın dediği gibi, kafalarına vura vura onları oradan göndereceğiz. Çünkü Karabağ bizimdir” dedi.
 
“BÜTÜN DÜNYADAKİ EMPERYAL GÜÇLER CUMHUR İTTİFAKINDAN RAHATSIZ OLMAKTADIRLAR”
“Mecliste alınan her kararda HDP karşı tarafa oy veriyor.  Bir Türkiye’nin menfaatine oy verirken PKK’nın siyasi kanadı o koltuklara oturmak için yemin ettikleri halde bazen Ermenistan’ı savunuyor, bazen de Yunanistan’ı savunuyorlar” diyen Arkas, “Ama ben daha çok üzüldüğüm konu, Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu partidir ve 97 yıllık bir parti.  Devleti kuran bir parti, maalesef şu anda devleti yıkmak isteyen terör örgütü PKK’nın yandaşları ile kol kola.  CHP’nin bir İstanbul İl Başkanı var. Diyor ki ‘Atatürk demek içimden geçmiyor ve ben Atatürk diyemiyorum’ diyor.  Senin zaten ağzına yakışmaz. Türkiye’de zaten Atatürk’e Atatürk diyen milyonlar var.  Cumhur İttifakı ile beraber milletimizin birliği, dirliği sağlanmıştır.  Bütün dünyadaki emperyal güçler Cumhur İttifakından rahatsız olmaktadırlar. Çünkü cumhur ittifakı bayrak demektir, ezan demektir, dirlik demektir, birlik demektir” dedi.
 
“TÜRK MİLLETİNE ZARAR VEREN HERKESLE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MÜCADELE ETMİŞTİR”
Son olarak kongrede, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci söz alarak, “Hepimizi Yüce Türk Milletinin, devletinin bütünlüğünü korumak,  güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberliğimizle kenetlenmek içsel ve ikbal çıkarlarından uzaklaşıp, kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara koyarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin gösterdiği hedefe parti doğruluklarımız doğrultusunda ilerlemek gayesinde olmalıyız.  Bütün dava arkadaşlarımız bu düşüncelerin ihmali olmayan bir vazife olarak görmelidir.  Yolumuz meşakkatlidir. Lakin bizler, yolumuza çıkan engelleri Türklüğün mazisine yakışır bir şekilde aşıp ülkümüzü muzaffer kılacağız ve hayallerimizi hakikate ulaştıracağız.  Büyük ideali olanlar her türlü meşakkate, göğüs gerenlerdir. Biz de Yüce Allah’ın izni ile milletle el ele, omuz omuza, gönül gönle verip aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.  Bütün musibetlerden arınıp geleceğin lider ülkesi Türkiye için inşa etmenin yolunda hep beraber yürüyeceğiz.  Milliyetçi Hareket Partisinin, duruşun, ilkenin, tutarlı, siyasi ahlakının önceliği insandır. Uğrunda verdiği mücadele Türk Milletinin Muvaffak yaşamı, huzuru, güvenliği, birliği ve bütünlüğünü muhafaza etmektir. İstiklal için millet,  istikbal için diyen Liderimiz Devlet Bahçeli’nin önderliğinde kazanan Türkiye olmasını düşünüyorsak insandan millete, milletten devlete uzanan ve birbirini tamamlayan fikri haritaları önümüz işlemişiz.  Büyük Türk Milletine zarar veren herkesle Milliyetçi Hareket Partisi mücadele etmiştir. Mücadele etmeye de devam edecek” şeklinde konuştu.
 
“TÜRK DEVLETİ ASLA VE ASLA TESLİM OLMAYACAKTIR”
Şekerci, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bizim Millet anlayışımız, kardeşlik algımız, sınırdan ve zamandan üstündür.  Kapsayıcı ve ortak bir kültür var.  İnsan kaynağından aynı geçmişi paylaşan, paylaşma ve ortak bir geleceğe taşıma hedefinden beslenmektedir.  Amacımız birdir,  acımız birdir, anımız birdir,  Adımız mevcudiyet kazanmış Büyük Türk Milletidir. Karabağ’da akan gözyaşı, göz pınarlarımızdan süzülen kandır.   Bir zalimin ateşi ile yere damlayan soydaş kanı, aynı zamanda hepimizden sızan kandır. 17 İlçe arasında inim inim inleyen Dağlık Karabağ’da yani Kelbecer, Laçin, Kubatlı Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan iliklerine kadar Türk’tür, Türkün yurdudur ve Can Azerbaycan’ın helal hakkıdır.  Soydaşlarımızın hasmı hasmımız, zaferi zaferimizdir. Ülkemiz Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’a saldırması ile birlikte 7 ayrı noktada da hedefe konmuştur. Libya’da Fransa-Rusya, Suriye’de ABD-Rusya- Esed, İran’da ise Terör örgütü PKK-YPG ve diğer terör örgütleri. Kıbrıs’ta Rum yönetimi- Yunanistan-AB,  Irak’ta PKK ve diğer örgütler.  Afrika’da Körfez ülkeleri ve küresel güçler.  Doğu Akdeniz’de İsrail-Mısır- Birleşik Arap Emirlikleri-Yunanistan-Fransa olmak üzere Türkiye çoklu cephe hattındadır.  İçerde ise HDP onu öven CHP ve onlara değer veren İYİ Partidir.  İçerde ve dışarda Türk düşmanları emellerine ulaşmak için büyük pusuya yatmaktadırlar. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar,  ne kadar uğraş verirlerse versinler, Türk Milleti eğilmeyecek, diz çökmeyecek ve Türk devleti asla ve asla teslim olmayacaktır. Mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletinin azmi, kararlığı ve iradesi düşmanın emellerini boşa çıkaracaktır.  Cumhur İttifakı oyun kuranların oyununu içte ve dışta her zaman bozacaktık.  Birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına Cumhur ittifakı asla izin vermeyecektir.”
 
Sevi Gözay UĞURLU