2015 yılında ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de tören düzenlendi. Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen çelenk töreninde sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene, Muhtarlar Derneği üyelerinin yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdullah Köklü ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da katıldı. İl ve ilçeden gelen muhtarlar, 5 seneden beri kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla, haklarının daha ortada olmasından kaynaklı mutlu olduklarını belirtti.
 
Tören, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Uzun’un Atatürk büstüne çelenk koyması ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden tören, koronavirüs tedbirleri kapsamında kısa tutularak sona erdi. Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, törenin ardından valilik makamını ziyaret etti.
 
“BUGÜNLE BERABER ÖZLÜK HAKLARIMIZ DA İYİLEŞTİRİLDİ”
Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ali Uzun, tören sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir açıklamada bulunarak,  “Muhtarlar Günü vesilesiyle, muhtarlar olarak bugünün ilan edilmesinin iyi olduğunu düşünüyoruz çünkü bugünle beraber özlük haklarımız da iyileştirildi. Bugün kutlanılması çok önemli, dışarıdan göründüğü gibi değil, muhtarlık zor bir müessese. En ufak sorundan en büyük soruna kadar öncelikle muhtarlara geliyor ve o andan sonra artık kurumlara köprü olarak görevi muhtarlar yapıyor. Ben 19 Ekim Muhtarla Günü dolayısıyla bütün muhtar arkadaşlarımın ve bugüne kadar da hizmet yapmış arkadaşlarımın gününü kutluyorum. Ahirete intikal etmiş olan arkadaşlarıma da Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN