Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Meslek Danışmanlığı Birimi; İŞKUR İnternet Şubesi ve mytb.iskur.gov.tr İnternet adresi üzerinden kullanıma açtığı Mesleki Yönelim Test Bataryası’na katılan ve sonuç raporlarını değerlendirmek isteyen Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi öğrencileri ile online görüşmede bir araya geldi.
 
Değerlendirme görüşmesini gerçekleştiren Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger: “Öğrencilerimize öncelikle ‘Meslek Seçiminin Önemi’ seminerini düzenledik. Seminerde hem bilgilendirmesini hem de nasıl katılacaklarını birebir uygulamasını yaptığımız Mesleki Yönelim Test Bataryasını öğrencilerimiz katılım gösterdiler. Son olarak testin sonuçlarını yorumladığımız değerlendirme görüşmesiyle süreci başından sonuna dijital ortamda tamamladık. Öğrencilerimizin kendi ilgi, yetenek ve zeka analizlerinin farkında olmalarının ileriki hayatları için ne kadar önemli olduğunu hep birlikte deneyimlemiş olduk. Her aşamada kurumumuzun tüm olanaklarıyla öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
Ülger, bilimsel açıdan geçerliliği ve güvenirliği kanıtlanmış genel yetenek, mesleki eğilim ve mesleki kişilik testlerinden oluşan bataryanın mytb.iskur.gov.tr adresi üzerinden kolaylıkla uygulanabildiğini, katılımcıların sonuçlarını görüntüleyebilmeleri ve sonuçları yorumlayabilmeleri için İŞKUR’a başvurabileceğini dile getirdi. Mesleki Yönelim Test Bataryası İŞKUR’a başvuru yapan adayların işgücü profilini belirlemek, işgücü piyasasına katılımını sağlamak ve mesleki eğitim planlaması yaparak adayların doğru işe yerleştirilmesi, doğru mesleki kurslara yönlendirilmesi ve meslek seçim aşamasındaki öğrencilere yardımcı olmak amacıyla düzenleniyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi