Eceabat Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri sonuçlandı.
 
Atılan imzaların ardından Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli yaptığı açıklamada, “Eceabat Belediyesinde çalışan tüm arkadaşlarımızla büyük bir aileyiz. Kardeşlerimizle birlikte Eceabat halkına güler yüz ve iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. Eceabat’ımızın güzelleşmesi için canla başla çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Her zaman dediğimiz gibi emeğin pazarlığı olmaz. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak için gece gündüz hep beraber çalışıyoruz ve yaptığımız hizmetlerle halkımıza faydalı olmayı amaçlıyoruz. Belediyecilik hizmetlerinde hakkaniyet ölçülerini gözetiyorsak çalışanlarımızın da emekleri karşılığında alacağı ücretler konusunda Sendikamız ile masaya oturduk. Hakkınız olan ne varsa hepsini sözleşmeye dahil ettik. Siz varsanız biz varız, siz varsanız Eceabat Belediyesi var anlayışıyla bu sözleşmeyi imzalıyoruz. İmzaladığımız Toplu Sözleşme hepinize hayırlı olsun” dedi. 
 
Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz yaptığı açıklamada “Bu toprakların bize yüklediği büyük sorumluluğu yerine getirmeye kararlılık ve samimiyetle devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmesi Saim Başkanımızın emekten ve emekçiden yana tavrının sonucudur. İmzamız işçinin kararıdır ilkesinin bir kez daha yolumuzu aydınlattığını görüyoruz. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte Eceabat Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan emekçi kardeşlerimizin günlük yevmiyelerine 1.Yıl %15,2.Yıl %15, 3.Yıl %15 sosyal hak ve ikramiyelerine de  %100 oranında zam yapılmıştır. Toplu iş sözleşmesi görüşmemizin ilk oturumunda anlaşma sağlanarak işçinin alın teri üzerinden pazarlık etmeyen Belediye Başkanımız Saim Zileli’ye sendikam ve konfederasyonum adına teşekkür eder, Toplu İş Sözleşmemizin Eceabat Belediyemize, Sendikamıza ve siz değerli emekçilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi