Eylül ayında biten av yasağı sonrası tezgahlarda görülen balık çeşitliliği, Ekim ayında da sürüyor. Özellikle bu sezonun palamut bolluğu ile başlaması, balık sever vatandaşların yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz haftalarda tanesi 12 buçuk liradan satılan palamutun fiyatı ise bu hafta kilosunun artması ile beraber artış gösterdi.
 
Geçtiğimiz haftalarda balık tezgahlarında bolca görülen palamut balığı bu hafta da kendine büyük yer buldu. Av yasağı sonrasında balıkların bollaşması ile düşen fiyatların ardından vatandaşlar özellikle palamuta yoğun ilgi gösterdi. Kilosu 20 liradan sardalyanın yanı sıra, tanesi 12 buçuk liradan satılan palamut balığının ise bu sene çok olacağını söyleyen balıkçılar, bu hafta çıkan palamutun gramajının yüksek olmasından kaynaklı fiyatının da arttığını belirtti.
 
Bu hafta palamut, 800 grama kadar çıkmasından dolayı tanesi 20-25 lira arasında satılmaya başladı. Palamutun yanı sıra sardalyanın kilosu 20 liradan satılmaya devam ederken, uskumru 50 lira, yeşil istavrit 35 lira, tekir 60 lira, çipura 40 liradan satışa sunuluyor.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN