Geçtiğimiz Temmuz ayında Halk Bahçesi’nde hizmete giren ve vatandaşları organik, yerli ürünleri uygun fiyatla buluşturmayı hedefleyen Halkın Bakkalı, iki şube için hazırlanıyor.
 
SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi bünyesinde hizmet veren Halkın Bakkalı, vatandaşlardan gördüğü talep üzerine iki farklı yer daha açmak için çalışmalarına başladı. Türkiye’nin farklı noktalarından, yerli ve doğal ürünleri Çanakkaleliler ile buluşturan projenin gelişmesi için kolları sıvayan kooperatif, vatandaşların taleplerine yetişmek için açacakları iki farklı yer ile hizmetlerini geliştirmek istedikleri belirtti.
 
SS. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Berkit, yeni şubeler için Esenler ve Barbaros mahallelerini düşüklerini söyledi. Vatandaşlardan gelen talepleri incelediklerinde, bazı sıkıntıların bu şekilde çözüleceğini belirten Berkit, Halkın Bakkalı projesinin bu denli sahip çıkılmasından ötürü de mutlu olduklarını dile getirdi.
 
Berkit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz ekonomik olarak buna hazırız. İç dizaynımız belli. Çok büyük değil yerimiz ama buna hazırız. Yer tespiti ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yer bulduğumuzda hem Esenler Mahallesine hem de Barbaros Mahallesinde uygun bulunan yere Halkın Bakkalını getireceğiz. Ama Halk Bahçesi içinde bulunan Halkın Bakkalı gibi değil biraz daha otopark sorunu olmayan yer olmasını istiyoruz. Tüketicilerden böyle bir talep var. ‘Ben ürünü alacağım ama 5 kiloluk iki teneke alsam nasıl götüreceğim arabamın yanına ‘ diyorlar. Biz bu sorunu da aşacağız. Halkın Bakkalı’nı diğer mahallelerle de buluşturacağız” ifadelerini kullandı.
 
Sevi Gözay UĞURLU