İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Uluova Süt Ticaret A.Ş. toplantı salonunda Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıya; Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Çanakkale İli Merkez İlçe Başkanı Ülgür Gökhan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Uluova Süt Ticaret A.Ş. Sahibi Mehmet Akif Hut, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran, sendikalar, özel sektör temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan tarafından sosyal koruma kalkanı çerçevesinde kurum çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi. İldeki Hayvancılık Sektörü ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ tarafından katılımcılara bilgi verildi. Çanakkale’de hayvancılık yatırımları ve hayvancılık kümeleri hakkında Güney Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran tarafından katılımcılara bilgi verildi.
 
Toplantıda; Çanakkale’de hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlar ile ilgili sektör temsilcileri tarafından kurula bilgi verilerek çözüm yolları müzakere edildi. Yapılan müzakerelerin ardından Niyazi Önen Gıda San. A.Ş. ve Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş.’nin Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü kapsamında “Gıda Paketleme İşçisi” kursları, Minar Mobilya San. Tic. Ltd. Şti.’nin Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İş Birliği Protokolü kapsamında “Ahşap Montaj Elemanı” kursu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplum yararına programı kapsamında “Çevre Temizliği ve Güvenlik Görevlisi” kursları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün toplum yararına programı kapsamında “Temizlik Görevlisi” kursu, Nara Eğitim Teknolojileri A.Ş.’nin mesleki eğitim kursları kapsamında “Dijital Oyun Tasarımcısı” kursu, Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün mesleki eğitim kursları kapsamında “Düz Dikiş Makineci” kursunun 2020 yılı eğitim planına eklenmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.
 
Ayrıca İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında; İl Mesleki Eğitim Politikası kapsamında ilimizde ortaöğretim seviyesindeki Mesleki Eğitim Okulları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, 2020 Ocak - Eylül dönemi Denetim Raporlarının Kurul’a sunulması ve oda, borsa, sendika, özel sektör ile kurum ve kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi