Cinayete kurban giden veya her türlü şiddete maruz bırakılan kadınlara dikkatleri çekmek amacıyla ‘Adı Zeynep Katledilen Tüm Kadınların’ isimli kitabı yazan Çanakkaleli yazar ve gazetesi Muhammed Yavaş, geçtiğimiz gün Yalı Hanı’nda imza günü düzenledi. İmza gününde ressam Zeynep Topçugi de resimleri ile katılarak destek oldu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikte, Yazar Muhammed Yavaş, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yazdığı ‘Adı Zeynep Öldürülen Tüm Kadınların’ isimli romanının imza gününde okuyucular ile buluştu. Son zamanlarda yürürlükten kaldırılması konuşulan İstanbul Sözleşmesi’ne destek vermek amacıyla da bu çalışmaları yürüteceğini söyleyen Yavaş,  kitabın gelirinin bir kısmının kadına yönelik şiddeti önlemek için kurulan derneklere bağışlayacağını açıkladı.
 
CHP İl Kadın Kolları üyelerinin de katıldığı imza gününde, birçok vatandaş ilgi gösterdi. İmza gününe Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, CHP Çanakkale İl Başkan Vekili Doğan Ateş ve CHP yönetimi CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol ve kadın kolları yönetimi,  Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği yöneticisi Ulviye Çalıdağ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden akademisyen Profesör Cumhur Arslan, Kepez Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Özcan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerde CHP’den Terzialan  belde başkan adayı olan Feride Demirbaş, Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız, Çan Çevre Derneği Avukatı Ümran Aydın, Çan Bisiklet Platformu katıldı. 
 
“GENÇ KARDEŞİM YOLUN AÇIK OLSUN”
Etkinlikte ÇASEMDER tarafından Muhammed Yavaş’a çiçek takdim edilmesinin ardından, kitabın önemine vurgu çeken konuşmayı Çanakkale Belediye Başkanvekili Rebiye Ünüvar yaptı. Ünüvar, “Kadın cinayetlerine dikkat çekmek üzere Adı Zeynep kitabını yazan Muhammed Yavaş’ın kitap imza gününe katıldım. Kitaptan elde edeceği kazancın bir kısmını da kadın örgütlerine şiddete yönelik çalışmalara bağışlayacak olan genç kardeşim yolun açık olsun” diyerek, Çanakkale Belediyesi’nin bu konularda her zaman destekleyici olduğunu ve olacağını söyledi.
 
“MÜCADELEM BU ÜLKEDE HİÇBİR KADIN ÖLDÜRÜLMESİN DİYE”
CHP Çanakkale İl kadın Kolları Başkanı Sibel Erol da kadınların cinayete kurban gitmelerine vurgu çekerek, bu üzücü olayların yaşanmaması için çalıştıklarını belirtti. Muhammed Yavaş’ı, çalışması için kutlayan Erol, sözü yazara bıraktı.
Yazar Muhammed Yavaş, imza gününde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisi İl kadın Kolları önderliğinde Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığı, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale İl Genel Meclisi CHP grubunun desteği ile bir imza etkinliği gerçekleştirdik. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Mücadelem bu ülkede hiçbir kadın öldürülmesin diye” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN