Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çan ilçesine giden Vali İlhami Aktaş, Çan Kaymakamlığını ziyaret ederek, kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini inceleyerek kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Vali İlhami Aktaş’a ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Çan Kaymakamlığı inceleme ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş, Çan İlçe Kütüphanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ardından Çan İlçe Özel İdare incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, İlçe Özel İdare Müdürü Metin Türker’den Özel İdarenin Çan ilçesinde devam eden çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Vali İlhami Aktaş, Çan İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçerek incelemelerde bulundu. Vali İlhami Aktaş, burada İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Levent Çalış’ la ile bir süre görüşerek sohbet edip yapılan çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. İlçe Jandarma İncelemeleri sonrasında İlçe Sağlık Müdürlüğüne geçen Vali İlhami Aktaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nilay Baran Madan’dan yeni yapılan İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası hakkında bilgi aldı. Ardından Aile Hekimlikleri ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Hekimlere çalışmalarında başarılar diledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından kurum hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, hizmet birimlerini gezerek salgınla mücadelede büyük bir özveriyle çalışan tüm sağlık personeline çalışmalarında başarılar diledi.
 
Yapılan bilgilendirmenin ardından Savcı ve Hakimlerle bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, adliye personeline çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti. Vali İlhami Aktaş, adliye sonrasında Eski Kaymakamlık Binası Hükümet Konağının yıkım çalışmaları yerinde incelendi, Yeni yapılacak Hükümet Konağı projesi hakkında bilgiler alındı. Akalın İş Merkezinde bulunan Çan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Çan İlçe Nüfus Müdürlüğü, Çan İlçe Tapu Müdürlüğü, Çan İlçe Mal Müdürlüğü ve Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, personele çalışmalarında başarılar dileyerek işlem yaptıran vatandaşlar ile sohbet etti.
 
Resmi kurum incelmelerinin sonrasında AK Parti İlçe Başkanı Av. Ömer Şahin’i Avukatlık Bürosunda ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ömer Şahin’le bir süre görüşerek sohbet etti. AK Parti İlçe Başkanı Av. Ömer Şahin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali İlhami Aktaş, teşekkür etti. Ziyaretin ardından Vali İlhami Aktaş, Baro Başkanı Av. Sebahattin Güner’i ziyaret ederek bir süre görüşerek sohbet etti. Baro Başkanı Av. Sebahattin Güner ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali İlhami Aktaş, teşekkür etti. Vali İlhami Aktaş, Baro başkanı ziyaretinin ardından Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar’la ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Buradan Çan Belediyesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile bir süre görüşerek sohbet etti.
 
Ziyarette Vali İlhami Aktaş, Çan Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’den bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Vali İlhami Aktaş’a teşekkür etti. Belediye ziyareti sonrası Sulama Birliğini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Sulama Birliği Başkanı Gökhan Uz ile bir görüşerek sohbet etti, bölgedeki su oranları hakkında bilgi aldı. Akabinde Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı Çan Şubesi Ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ, Şehit Aileleri bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Vali İlhami Aktaş, Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailelerine minnet duygularını iletti. Sonrasında Esnaf Odası Başkanı Emin Görgün ile bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının çalışmaları hakkında bilgi alarak oda başkanına ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Ardından Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin ile bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, Çan’da tarımla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak başkan Hasan Şahin ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek bol hasatlar ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.
 
COVİD- 19 TEDBİRLERİNİ DENELTLEDİ
Vali İlhami Aktaş Çan ilçesi ziyaretleri sırasında İçişleri Bakanlığının “Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Sağlık Hepimiz İçin” sloganı ile kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan Çan pazar yerinde alınması gereken Koronavirüs tedbirlerini yerinde denetledi. Ardından Marmara Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti. Kömür Nakliye şirketini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Murat Okan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve çalışmalarında başarılarak dileyerek bol kazançlar temennisinde bulundu. Kalfaoğlu Et Firmasını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Suat Dumanlı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve çalışmalarında başarılarak dileyerek bol kazançlar temennisinde bulundu. Vali İlhami Aktaş, Sergis Otel Sahibi Arif Çöllü Otelinde ziyaret ederek, bir süre görüşüp sohbet edip işlerinde kolaylıklar dileyerek bol kazançlar temennisinde bulundu.  Vali İlhami Aktaş, Çan İlçesi ziyaretleri kapsamında Çan Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.
 
Çan Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Çetin ve muhtarlar tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, muhtarlarla bir süre görüşerek sohbet etti. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami Aktaş, vatandaşın birebir hizmet aldığı köy ve mahalle muhtarlıklarının iş ve işlemlerinin önemine değindi. Çan Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Çetin, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
 
Ardından Muharip Gaziler Derneği ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Ahmet Biçer ve Gazilerimiz ile bir süre görüşerek sohbet ederek minnet ve şükran duygularını ifade etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çan Şubesi Başkanı Ahmet Biçer ve dernek üyeleri, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. Akabinde Esnaf Kefalet Kooperatifi ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Başkan Davut Tekne ve Yönetimi ile bir süre görüşerek sohbet etti. Vali İlhami Aktaş, Başkan Davut Tekne’den Kooperatifin iş ve işlemleri hakkında bilgiler aldı, çalışmalarında başarılar diledi. Vali İlhami Aktaş, Atatürk İlkokulu güçlendirme çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sonrasında Kale Grubu Seramik Fabrikasını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Fabrikada incelemelerde bulundu. Kale seramik fabrika müdürü Süleyman Soysal bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, fabrika incelemelerinde müdür Süleyman Soysal dan fabrika hakkında bilgi aldı, çalışmalarında başarılar dileyerek, bol kazançlar temennisinde bulundu. Kale seramik fabrika müdürü Süleyman Soysal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti. Yapılan ziyaretlerin ardından Vali İlhami Aktaş, Çan çarşı esnaflarını ziyaret etti. Esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu. Akabinde Vali İlhami Aktaş, Çan Gençlik Kale Akademi ve Spor Kulübünü ziyaret ederek, Kulüp başkanı Av. Meliha Toprak’tan kulüp çalışmaları hakkında bilgi alarak çalışmalarında başarılar diledi. Ardından Türkiye Kömür İşletmeleri Çan İşletmesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Müdür Hüsnü Erhan Özhan’dan işletme hakkında bilgi alarak, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretlerin sonrasında Vali İlhami Aktaş, Güvensoy Grup İnşaat firmasını ziyaret etti. Firma sahibi Gültekin Güvensoy’dan firma hakkında bilgi alarak, çalışmalarında başarılarak dileyerek, bol kazançlar temennisinde bulundu. Vali İlhami Aktaş, Mavruz tarımı ziyaret etti. Mavruz Tarım da incelmelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Mavruz Tarım Genel Müdürü Cengiz Genç’ten çalışmalar hakkında bilgi alarak, çalışmalarında başarılar dileyerek, bol kazançlar temennisinde bulundu. Ardından Vali İlhami Aktaş, Kıbrıs Gazisi Ali Rıza Aydın’ı ziyaret etti. Kıbrıs Gazisi Kıbrıs Gazisi Ali Rıza Aydın’ı evinde ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Kıbrıs Gazisi Ali Rıza Aydın ile bir süre görüşerek sohbet etti.
 
Kıbrıs Gazisi Ali Rıza Aydın ve ailesine sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş, millet için vatan için gazi olmanın herkese nasip olamayacağını, bu ülkenin gazi ve şehitlere minnettar olduğunu ifade etti. Kıbrıs Gazisi Ali Rıza Aydın, Vali İlhami Aktaş’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Ardından Terzialan beldesine geçen Vali İlhami Aktaş, burada Terzialan Belediyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen ile bir süre görüşerek Terzialan Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Vali İlhami Aktaş’a teşekkür etti. Ardından Vali İlhami Aktaş, Terzialan beldesinde iç yol yapım çalışmaları devam eden sıcak asfalt çalışmaları ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Terzialan beldesi incelemelerinin ardından 18 Mart Termik Santralini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, termik santral hakkında yetkililerden bilgi alarak, çalışmalarında başarılar diledi. Ardından Odaş Termik Santralini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, termik santral hakkında yetkililerden bilgi alarak, çalışmalarında başarılar diledi. Akabinde Etili Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarımızla tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, vatandaşlarımızın istek, talep ve sorunlarını dinledi. Etili Köyü sakinleri Vali İlhami Aktaş’ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. Sonrasında Etili Seramik Fabrikasını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Fabrikada incelemelerde bulundu. Etili seramik fabrika Sahibi İsmail Tülek ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, fabrika incelemelerinde fabrika Sahibi İsmail Tülek ‘den fabrika hakkında bilgi aldı, çalışmalarında başarılar dileyerek, bol kazançlar temennisinde bulundu. Etili seramik fabrika Sahibi İsmail Tülek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti. Vali İlhami Aktaş, Çan ilçesi ziyaretleri kapsamında Şırnak ili Taşdelen Jandarma sınır Karakolunda teröristlerin açmış olduğu Ateş sonucu şehit düşen Erdoğan Şen’in ailesini ziyaret etti. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, Şehit Erdoğan Şen’in babası Muharrem Şen ve Annesi Fatma Şen ile bir süre görüşüp Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailesine minnet duygularını iletti.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi