Balık sezonunun açılmasının ardından, yasak öncesi balığa hasret kalan vatandaşlar Cuma pazarında kurulan balık tezgahlarına gelmeye devam ediyor. Fiyatların düşmesi ile taleplerin daha da arttığını söyleyen balıkçılar, bu durumdan dolayı mutlu olduklarını belirtti.
 
Av yasağının sona ermesi ve büyük teknelerin balık avına açılması ile tezgahlar balık çeşidi ile doldu. Balıklar fiyatlarının düşmesi ile vatandaşların artan talebi de balıkçıları memnun eti. Bazı balık fiyatları ise şu şekilde oldu; sardalya 20, mezgit 40-50, çipura 70, karides 45, kolyoz 25,istavrit 25, levrek 150, palamut boyuna göre 12.5 ile 15 lira, mercan 30.  
 
“SARDALYEDE FİYAT 20 LİRA”
Esnaf Oğuz Askar ise, “Fiyatlarda azalma var. Palamut tanesi 20 liradan 12,5’a düştü, daha da düşecek deniyor. Yani yarın daha da bollaşır. Sardalya balığı fiyatında artış var. Sardalyeye pek bakamıyor balıkçılar, sardalyede fiyat 20 lira. Balık hali ile aynı fiyatlar. Talep var, talepten memnunuz. Koronavirüs balıkçıları fazla vurmadı” dedi.
 
“UCUZ OLDUĞUNDAN HALK ALIYOR”
Balık Esnafı Serdar Kıvanç ise fiyatların düşük olduğunu söyleyerek,  “Ucuz fiyatlar, 12,5 lira palamut. Fiyat uygun olunca talep oluyor, ucuz olduğundan halk alıyor” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN