Çanakkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23-30 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası olması sebebiyle Kordon’da çeşitli etkinlikler düzenledi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen yürüyüş sonrası, Kordon’da bulunan basketbol sahasında çeşitli gösteriler vatandaşların beğenisine sunuldu.
 
Avrupa Komisyonu girişimleriyle dünyanın her yerinde 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bu sene ‘be active’ (hareketi ol) sloganı ile birçok farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
 
Çanakkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik programı, Golf Çay Bahçesi’nden Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’na kadar temsili yürüyüş ile başladı. Yürüyüşte, bu sene pandemiden ötürü az sayıda öğrencinin katılmasını sağlayarak, sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.
 
Etkinliğe Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Belediye Başkan Vekili Mehmet İrfan Mutluay, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Naim Makas, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Sedat Bektaş, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda sporcu katılım sağladı.
 
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çanakkale Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Hakan Savran, “Avrupa Spor Haftası, her dönemde yeni bir slogan üzerinde etkinlik yaparak kutlanıyor. Ülkemizde 2002 yılından beri kutlanan Avrupa Spor Haftası, bu yıl ulusal herkes için spor ve sağlıklı yaşam sloganıyla gerçekleştirilecek. Monotonlaşan hayatın içerisinde, her geçen gün spora ve hareket etmeye ayırdığımız zaman azalıyor. Bu tespitten yola çıkarak, hayatın içerisinde hareketliliği tamamen yerleştirebilmek adına ülkemizde böyle bir bilinç ve farkındalık oluşturmak isteniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu sürece dahil oluyor ve bu konuyu kendisine misyon edinerek, konuyla alakalı etkinlikler düzenliyoruz” dedi.  
 
“İŞE YÜRÜYEREK YA DA BİSİKLETLE GİDELİM”
“Pandemi sürecindeyiz, yaptığımız her işi kurallara uygun yapmak istiyoruz ve bu konuya azami önem gösteriyoruz. Amacımız yoğunluklar oluşturmak değil ama etkinliklerin de kontrollü bir şekilde devam etmesi ve aktivitelerimizi hafta boyunca sürdürüyoruz” diyen Savran, “Geçen yıl da benzer etkinlikler gerçekleştirilmiş ve halkımızla konuyla alakalı üst düzey bir bilinç oluşturulmuştur. Buradaki asli amacımız da içimizde bulunduğumuz olağanüstü şartlarda bile farkındalık oluşturabilmektir. Bu etkinlikte yer alan vatandaşlarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Kontrollü bir şekilde yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bizler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hafta boyunca etkinlikler yaptık. Temizlik konusunda farkındalık oluşturabilmek için Atikhisar Baraj bölgesinde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdik. Ayrıca ‘işine hareket kat’ ve ‘işe arabayla gitme’ diyoruz. Bunu yerine getirebilecek vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz; gelin hep birlikte işe yürüyerek ya da bisikletle gidelim” çağrısında bulundu.
 
“BİSİKLETLERİMİZE PARK NOKTASI KAZANDIRILMASI ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”
Gençlik Lideri Savran, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Yine kulüplerimizin öncülüğünde, sporcularımızın katılımıyla bisiklet turları düzenliyoruz. Bisikletlerimize park noktası kazandırılması adına da çalışmalarımız olacak. Gelen talepler doğrultusunda tesislerimize bisiklet park noktaları yerleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde de Gençlik Merkezimizde fidan dikim etkinliği ve doğa yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Bunların tamamı farkındalık ve bilinç oluşturabilme çabasıdır. Aksini yapmak için mutlaka bir mazeret bulunur ama dünyamız ve sağlımız için gelin bugünden itibaren mazeretlerimize son verelim. Hareketle ve sağlıkla kalın.”
 
Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından, Çanakkale Gençlik Merkezi Teakwando ve jimnastik takımları katılanlara performanslarını gösterdiler. Gösterilerin ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Anıttepe Spor Kompleksi'nde düzenlenen ‘Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri’ etkinliğinde konuşması 81 ilde eşzamanlı olarak dinlenildi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN