Çanakkale iş dünyasının temsilcileri, uzaktan eğitimde fırsat eşitsizliğine son vermek üzere yapılabilecek destek çalışmalarını görüşmek üzere bir araya geldi.
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Fuar Merkezinde, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Çanakkale Şube Başkanı Eren Türe, Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı (ÇASİAD) Semih Başaran, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Çanakkale Şube Başkanı (MÜSAİD) Şerif Mutlu ve Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.
 
Görüşme hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Biliyoruz ki, ülkemizin her köşesinde ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak nice cevherler var. İmkan sunulduğunda, dünyanın en iyisi olacak çocuklarımız, gençlerimiz var. İşte o cevherlerin eğitim hayatlarına katkı verebilmek, uzaktan eğitim olanaklarından yararlanmalarına destek olabilmek için Çanakkale İş İnsanları temsilcileri olarak bir araya gelerek uzaktan eğitim için gerekli donanımı bulunmayan öğrencilere ne şekilde yardımcı olabileceğimizi görüştük. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından kurulan uzaktan eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) daha da önem kazandı. Uzaktan eğitime bilgisayar ve internet olmadan erişmek mümkün değil. Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz Meclis toplantımızda da gündeme getirdiğim gibi her iş insanımızın gücü ölçüsünde bu eksikleri tamamlamak üzere destek vereceğine inanıyorum. Gelecek nesillerimizin eğitimde koronavirüs nedeniyle yaşayacağı olumsuzlukların sonuçlarını önümüzdeki 10-15 yıl içinde daha net hissedeceğiz. Çanakkale’de faaliyet gösteren iş insanları temsilcileri olarak bu faaliyete nasıl katkıda bulunabiliriz diye araya geldik” diyerek katılım sağlayan iş insanları temsilcilerine teşekkür etti.


Kaynak: Haber Merkezi