Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile ilçelerde bulunan Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okullarında öğrenim gören öğrencilere daha huzurlu ve güvenli bir yaşam ve eğitim ortamı oluşturmak adına yapılan Üniversite Güvenlik Toplantısı Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında yapıldı.
 
Deniz Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıda; İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Serkan Çelikkanat tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ilçelerde bulunan Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okullarında alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili sunum gerçekleştirildi.
 
Toplantıda; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile ilçelerde bulunan Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okullarında başta Koronavirüs ile mücadelede alınacak tedbirler olmak üzere öğretim ortamının bozulmasına yönelik faaliyetlerin önüne geçilmesi, güvenliğin devamlılığının sağlanması, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı üniversite öğrenci yurtlarında ve yakın çevresinde meydana gelebilecek olaylar öncesinde, gerekli emniyet tedbirlerinin aldırılması, yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan verilmemesi amacıyla yapılan genel güvenlik tedbirleri, mevcut çalışmalar, üniversitede muhtemel asayiş olayları ile yurtların ulaşım ve güvenlik sorunları ele alınarak değerlendirmeler yapıldı.
 
Çanakkale’de eğitim ve öğrenim gören üniversite öğrencilerinin hepsinin birer emanet olduğunu belirten Vali İlhami Aktaş, öğrencilerin huzur ve güvenliklerinin sağlanması en önemli görevleri arasında olduğunu, öğrencilerin yemesinden içmesine, barınmalarından güvenliklerine kadar her şeyi ile emanet olduklarını ve bunların en iyi şekilde sağlanması gerektiğini ifade ederek kurumlar arası koordinasyonun tam anlamıyla sağlanmasıyla üniversitede ve farklı alanlarda yaşanan sorunların da çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.
 
Toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, kaymakamlar ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi