2020-2021 eğitim döneminin ilk yarısında da online eğitime devam edileceğinin açıklanmasının ardından boş kalan evlerin kiralarında artış gözlemlenmesine rağmen kiraların evlerin hemen tutulduğunu söyledi.
 
Pandemi döneminde ev kiralarının ve ev satış fiyatlarının düşmesini beklerken yükseldiğini söyleyen Emlak Danışmanı Broker Uğurkan Çevirme, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çevirme, evini boşaltmak isteyen öğrenciler ile ev sahipleri arasında uzlaşmanın çoğunlukla sağlandığını belirterek, “Ne ev sahipleri zorda kalıyor ne de öğrenciler. Çanakkale’ye yoğun ilgi olduğundan evler hemen tutuluyor. Pandemi boyunca kiraların ve ev satış fiyatlarının düşeceğini bekliyorduk fakat Çanakkale’ye bu süreçte talep öyle fazla oldu ki kiralar ve ev satış fiyatları arttı. Görüyoruz ki artmaya da devam edecek” ifadelerini kullandı.
 
KİRALIK EV YOK DENECEK KADAR AZ
Çevirme, ‘’Bu dönem memurların tayin dönemine denk geldi. Bu sebeple kiralık ev yok denecek kadar az.  Satışta olan evler de hemen satılıyor. Pandemi süreci Çanakkale emlak piyasasına kötü bir etkide bulunmadı desek yanlış olmaz. Pandemiden önce kiralık 1+1 ev fiyatı 600 lira iken şu an 850 lira civarına çıktı. 2+2 fiyatı pandemiden önce 750 iken şu an 1200, 3+1 daireler ise 1200’den 1700 lira civarında seyrediyor” bilgisini verdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU