Çanakkale’de kısa mesafede taksi kullanmak isteyen vatandaşlar ile taksiciler arasında çıkan tartışmalar, kısa mesafe ücretinin 15 lira olarak duyurulmasının ardından sona erdi. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Kısa mesafede taksici esnafımız ile müşteri arasında çıkan sıkıntılar çözülmüştür. Kısa mesafe 15 TL olmuştur. Esnafımıza hayırlı olsun” duyurusunda bulundu.
 
Yaklaşık iki kilometre civarında sayılan kısa mesafe taksiciler ve vatandaşlar arasında kimi zaman sorun olmasından dolayı Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, bu sorunu çözmek adına girişimlerde bulunarak kısa mesafe ücretinin 15 TL olduğunu açıkladı. Demir, taksicilerin kısa mesafe olmasından kaynaklı hem düşük ücret tutacağından hem de sırasını kaybetmek istememesinden dolayı, vatandaşları almadığını ve bu noktada her iki tarafından mağdur olduğunu belirterek, konuyla ilgili çözüm yoluna gittiklerini belirtti.
 
“MÜŞTERİ DE HAKLI”
Başkan Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Müşteriler 500 metre, 1 kilometre gidecek olduğunda müşteri, o zaman taksimetre 7-8 lira tutuyor. Taksiciler de o zaman kısa mesafe olduğu için ve taksi sırasından çıktığı için gitmek istemiyor. Müşteri de haklı. Müşterinin de gitmesi gerekiyor, hastası olan oluyor mesela. Taksici de gitmek istemeyince tartışma oluyor. Geçtiğimiz hafta iki defa bu problem yaşandı. Bu sadece Çanakkale’de değil, Türkiye genelinde sıkıntılar var. Bu yüzden kısa mesafenin ücretini 15 lira yaptık. Şimdi kimse itiraz ederek, taksiye almama gibi bir durum yaşanmayacak. 2 kilometreyi biraz geçen bir yolda 15 lira fiyat belirlendi” ifadelerini kullandı.
 
“UYGULAMAYA BAŞLANDI”
“Bu kararı alalı 10 gün oldu” diyen Demir, “Taksimetre ana bayisi ile görüşülüyor ve oradan mühür bozulup, yeni mühür yapılıyor. Hafta sonu bu mühür gelmiş. Şimdi taksici arkadaşlar da gidip ayarlatmaya başladı. Dünden itibaren uygulamaya başlandı. Bu konuyu da çözmüş olduk. Kocaeli, Sakarya gibi illerden bizden önce çözmüşlerdi bu durumu. Biz de uzun süreden beri devam eden bu sıkıntıyı çözmüş olduk. Hayırlı olsun diliyorum” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN