Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüseren, Umurbey beldesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının tamamlanması sonrasında daha önce yatırımlarım ve hizmetlerin siyasi şova dönüştürülmesini eleştirdiği gibi bir açıklamayla dikkat çekti.
 
Daha önce bu gibi yatırım ve çalışmaların siyasi konular olmadığını, siyasi şova dönüştürülmemesi gerektiğini aktaran Başkan Göğüsgeren, “Mensubu olduğumuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP Çanakkale Milletvekillerine teşekkür etmiyoruz” dierek, bu tür çağdışı ve halkı biat ettirmeye mecbur kılan zihniyeti de tasvip etmediklerini ifade ederek, her şeyin halk için halkın katkılarıyla olduğunu üsttüne basarak vurguladı.
 
Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesi ile Çanakkale İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol gereği yapımı başlayan Umurbey çevre yolu veranlar mevki asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Sındal Köy sapağına kadar olan yolu Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren ile beraberindeki İl Genel Meclis Üyeleri, Umurbey Belediye Başkanım Dr. Erdal Doğan ile birlikte yerinde incelediler. CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç ve CHP Umurbey Belde Başkanı Emin Ecili'nin de katıldığı incelemede tamamlanan yolun Umurbey ve çevre köyler ile birlikte Çan ilçsine olan ulaşımda rahatlık ve katkı sağladığı bildirildi.
 
Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, “Bizlerde beldemize böylesine önemli bir çevre yolunu kazandıran başta Çanakkale İl Genel Meclis Başkanımız Sadık Göğüsgeren'e, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü'ye, İl Genel Meclis Üyemiz Ali Özkan Aldemir ve çevre yolunun tamamlanmasında emeği geçen herkese vatandaşlarımız ve belediyemiz adına teşekkür ederiz” dedi.
 
BAŞKAN GÖĞÜSGEREN’DEN HALKA TEŞEKKÜR
 
İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüseren ise teşekkürü, vergilerini ödeyerek bu hizmetin yapılmasına katkı sunan vatandaşa etti. Geçtiğimiz Haziran ayında Bayramiç ilçesinde Çavuşlu, Serhad ve Daloba köylerinin yol yapım çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada bu tür hizmetlerin siyasi konular ve siyasi şov yapılacak malzemeler olmadığını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüseren, bundan sonra bu anlayış ile herhangi bir siyasi partinin şovu olarak bu işleri lanse etmeden, takdim etmeye devam edeceklerini bildirmişti.
 
Başkan Göğüsgeren, Umurbey’deki çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada ise; “İlk teşekkürü hak edenler tekel, cep telefonu, akaryakıt, gelir vergisi, kurumlar vergisi, emlak vergileri, elektrik ve telefon vergileri, kamu kurum çalışanları kesintileri ve adını bilmediğimiz vergileri veren bütün Türkiye yurttaşlarıdır. Mensubu olduğumuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP Çanakkale Milletvekillerine teşekkür etmiyoruz. Bu tür çağdışı ve halkımızı biat ettirmeye mecbur kılan zihniyeti de tasvip etmiyoruz. Her şey halkımız için halkın katkıları ile” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN