Sanatsever öncülüğünde SMA TİP 1 kas hastası olan minik Ada’ya destek olmak için bir araya gelen Çanakkaleli sanatçılar, eserlerini Ada’nın tedavisi için gereken ilaçların alınması için satışa sundu. Satıştan elde edilen tüm gelir minik Ada’ya bağışlanacağı duyuruldu.
 
Tedavisi için 2.400.000 dolara ihtiyaç duyulan SMA hastası Ada Çelik için ailesi tarafından başlatılan Ada’ya Umut Ol bağış kampanyasına Çanakkaleli sanatçılardan destek için disiplinler arası sergi açıldı. 17 Eylül’e kadar Fevzipaşa Mahallesi Fatih Sokak’ta bulunan Sanatsever’de düzenlenecek olan sergide sanatçıların resim, seramik, çini türündeki eserleri yer alıyor. Sergide satılan eserlerin tüm geliri Ada bebeğin tedavi masrafı için bağışlanacak.
 
20 SANATÇIDAN 50 ESER
Sanatsever sahibi Ogün Yücel, “Minik Ada için elimizden ne gelir diye düşündük ve böyle bir sergi düzenleme ihtiyacı duyduk. Çanakkale çevresinde ki atölyeler dolayısıyla sanatçıları ile görüştük ve yaklaşık 20 sanatçının 50 adet eserini sanatseverlerle buluşturduk” ifadelerini kullandı.
 
Sergiye katılan sanatçıların isimleri ise şu şekilde; A. Cüneyt Er, Adem Yavuz, Arzum Menekşe Günenç, Ayşenur Kahraman, Bahar Karagöz, Burcu Gürcü, Burcu Gündüz, Büşra Aydagün, Ecem Göğüsgeren, Ercan Yücel, Erdal Sezer, Gözde Sezgin, İlter Özyıldırım, Korhan Güven, Mehmet Coşar, Meltem Demir, Müjde Yücel Coşar, Pelin Arslanalp, Safa Tanyeli, Seren Kocaoğlu, Semih Zorlu, Serhat Saygıvar, Sezen Seviç, Soner Civrizoğlu, Ogün Yücel, Oğuzhan Karadal.
 
Sevi Gözay UĞURLU