Suriye'de İdlib bölgesinde görev sırasında rahatsızlanarak geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olan 47. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, memleketi Çanakkale'de son yolculuğuna uğurlandı. 
 
Suriye'nin İdlib bölgesinde görev yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede şehit düşen Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, ilk olarak konvoy eşliğinde annesi Esma Erdoğan'ın yaşadığı Esenler Mahallesi'ndeki evin önüne getirildi. 
 
Şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın eşi ve çocukları Türk bayrağına sarılı cenazenin başından uzun süre ayrılmazken gözyaşı döktü. Kızları Elif Naz ve Eylül, babalarına "Seni çok seviyoruz" diye seslenirken, Şehidin generali annesi Esma Erdoğan da cenaze aracının yanına gelerek oğlunun tabutuna uzun uzun bakığ ağladı. Erdoğan ailesine, yakınları ve askerler destek oldu. Şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın cenazsi helallik alınmasının ardından Hastane Bayırı Şehitliği'ne getirildi.
 
Cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kaymakamlar, belediye başkanları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajı da okundu. Mesajda, "Ülkemizin güvenliği halkımızın huzuru için yüksek bir vazife şuuruyla görevini ifa ettiği sırada şehit düşen kıymetli oğlunuz Sezgin Erdoğan için Cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Bu acı haberin hepimizi derinden üzdüğünü belirtiyor, sizler başta olmak üzere merhum şehidimizin kederli aile bireylerine ve yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum" İfadeleri yer aldı.
 
Ardından il müftüsü tarafından kıldırılan cenaze Namazın ardından şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın cenazesi askerlerin omzunda alındı. Bakan Akar ve komutanların da omuz verdiği Tuğgeneral Erdoğan'ın cenazesi şehitliğe defnedildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar törenin sonunda Sezgin Erdoğan'ın eşi ile annesine, öperek alına koyduğu Türk bayrağını verdi. Anne Esma ve eşi Emine Erdoğan da Türk bayraklarını öperek teslim aldı.
 
Ersan KÜÇÜKKURU