Düzenlenen etkinliğe Dernek Başkanı Cahit Deniz, Başkan Yardımcısı Filiz Sanay ve dernek üyeleri katılım sağladı. ÇOCUKDER’i tanıtmak ve amaçlarını duyurmak üzere düzenledikleri bu etkinlikte konuşma yapan Başkan Cahit Deniz, çocukların eğitimine katkı sağlamak ve onlara destek olmak için bu derneği kurduklarını vurguladı. Deniz, “Eğitimin en yoğun etkileşim gösterdiği 6 yaştan başlayarak 16 yaşa kadar olan çocukların eğitimine her yönü ile katkı vermek onları geleceğe aydın düşünen, üreten yaratan kuşaklar olarak yetişmelerine katkı vermeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Yardımcısı Filiz Sanay ise, “Çanakkale ÇOCUKDER Derneği çok kısa bir sürede Cahit Hocamızın eliyle kurduk. Geleceğin güvencesi olan yeni yetişen kuşaklar ve ülkenin geleceği çocuklarımızı amaçsız, bilimden ve güvenden uzak eğitim şartları ile hurafelerin etkisinden karanlıktan kurtarıp onlar akıl bilim güven ile sorgulayan üreten yaratan nesiller olmasına katkı vermektir” dedi.
 
Açıklamaların ardından dernek üyeleri, kuruluşlarını kutlamak üzere pasta kesildi. Etkinlikte katılanlara masal kitabı armağan edilerek, kitabın önemine dikkat çekildi. 
 
Sevi Gözay UĞURLU