Kepez Belediye Meclisi Eylül ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde sosyal mesafe kuralları kapsamında gerçekleşti. Toplantıda, Kepez İçmesuyu Paket Arıtma Tesisi inşaatının en yakın zamanda başlayacağı müjdesini veren Arslan, yeni yılın ilk aylarında arıtılmış suyun akacağını söyledi. Ayrıca, Kepez’de ihtiyacı sahibi vatandaşlara verilen ekmek yardımlarının artık aylık sayısı kadar ücretin KEPKART’lara yatırılması kararı da alındı.
 
Gündeme geçmeden önce bir önceki ayın değerlendirilmesini Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan yaptı. Arslan, 30 Haziran tarihinde yapılan Kepez İçmesuyu Paket Arıtma Tesisi inşaatı yapım işi ihalesinin inşaat grubu tarafından alındığı söyleyerek, “İhaleyi yapan İller Bankası ve yüklenici firma arasında sözleşme 19 Ağustos günü imzalandı. Müteahhit firmaya yer teslimini yaptık, yasal süreç başladı. Müteahhit firma ile yaptığımız görüşmede en kısa sürede projenin tamamlanması yönünde kendileri ile mutabık olduk. İnşallah projemiz Kepez’imize hayırlı olsun. Yeni yılın ilk aylarında Kepez de arıtılmış suyu halkımızla buluşturacağız. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bugüne kadar 16 aylık süreci değerlendirdiğimiz basın toplantımızı Halk Kafemizde düzenledik. Basın mensuplarının ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı, belediyemiz sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınladığımız toplantımızı pandemi önlemleri nedeniyle sınırlı katılımcı ile gerçekleştirmek zorunda kaldık. Her koşulda savunduğumuz şeffaflık ilkemiz gereği söz verdiğimiz üzere asmayı taahhüt ettiğimiz ancak pandemi nedeniyle Nisan ayında asamadığımız, kasamız ve borçlarımızın listesini pankartımızı, düzenlediğimiz basın açıklamamızda halkımızın önünde canlı yayında astık. 9 milyon 386 bin 299 lira 64 kuruş borç ödemişiz 25 Ağustos tarihine kadar. Bu gururu halkımız ile paylaştık. Ayrıca önümüzdeki yıllarda da her 4 Nisanda şeffaflık anlayışımız gereği bu borç durumumuzu, mali tablomuzu bildiren brandayı asmaya devam edeceğiz” dedi.
 
ŞEHİT JANDARMA KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ ÖMER YANAR İSMİ PARKA VERİLECEK
Başkan Arslan’ın konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Konuların konuşulması sonrasında verilen önergeler mecliste konuşuldu. Belediye Meclisi toplantısında, şehit eşi Seçil Yanar tarafından verilen belediye dilekçe kapsamında Beldemiz sınırları içerisinde yapılan ya da yapılacak olan bir park alanına Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar isminin verilmesi konusu görüşüldü.
 
Bu konuda fikrini anlatan Belediye Başkanı Birol Arslan, “Hamidiye Mahallesi birçok ilçeden daha büyük bir nüfusu kucaklayan bir mahalle konumuna geldi. Bu yüzden Hamidiye Mahallesi’ne ek hizmet noktası açıyoruz ve onun çok güzel bir bahçesi de olacak, yeşilin bol olduğu bir bahçe. Ben bu bahçeye kıymetli şehidimizin adının verilmesini öneriyorum. Biz buranın açılışını bu ay sonuna doğru yapmayı planlıyoruz, eğer isim tespit komisyonuna gönderirsek gelecek aya kalacak yani açılırken şehit eşimizin gelip o kurdeleyi kesmesini ve hep birlikte bu mahalleye şehidimizin isminin bu parka verilmesini öneriyorum” diyerek görüş beyan etmek isteyenleri buyur etti.
 
Ardından meclis üyeleri arasından yine de isim tespit komisyonuna gitmesi gerektiği, henüz inşaatı tamamlanmamış bir yere isim verilemeyeceği yönünde değerlendirmelerin olmasının ardından, Arslan, “O zaman isim tespit komisyonuna göndeririz, açılışı öbür meclisten sonra yaparız” önerisini sundu. Şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Ömer Yanar isminin parka verilmesi isim tespit komisyonuna gönderilmesi meclis üyelerinin oylarına sunularak, oybirliği ile kabul edildi.
 
EKMEK YARDIMLARININ AYLIK ÜCRETLERİ KEPKART’LARA YATIRILACAK
Bir diğer verilen bir önergede ise, Kepez Belediyesi olarak sosyal yardımlaşma çalışmaları kapsamında Kepez’de ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda ekmek dağıtımı gerçekleştirilmesi noktasında vatandaşların ayrı ayrı tespit edilerek, günlük ekmek ihtiyaç sayısının aylık olarak KEPKART’a yatırılması ile salgın sürecinde kişilerin teması aza indirilmesi hem de vatandaşların sosyoekonomik koşulları yüzünden belediyeye gelip ekmek almaları rencide olma ihtimallerinin önüne geçilmesi hedeflendiği belirtildi.  Bu doğrultuda vatandaşların aylık ihtiyaç duyduğu ekmek sayısının nakit tutarın KEPKART’a yatırılması teklifi okundu.  
 
Bu önergenin komisyondan oy birliği ile geldiğini söyleyen Arslan, “Çok doğru ve yerinde karar olmuş, hem covid-19 sebebiyle belediye düğün salonuna almıştık. Hem teması azaltmak hem de bir elin verdiğini diğer elin görmediğini, ihtiyaç olan ekmek sayısının ücretini KEPKART’lara yatırılarak ailenin rencide olmamasını sağlamak adına komisyon böyle bir karar almış” diyerek teklifi meclise sundu. Tüm parti grupları da kararın uygun olduğunu belirtti. Oylamaya sunulan karar oybirliği ile kabul edildi. Bu projenin daha da geliştirilebileceğini söyleyen Başkan Arslan, bu yardımların geliştirilebilmesi için yapılacak çalışma yetkisinin komisyona verilmesi oylanarak, kabul edildi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN