?Orman yangınlarının önlenmesi için tüm tedbirleri alan Orman Genel Müdürlüğü’nün, geçen yıl ilk defa Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatı doğrultusunda hayata geçirdiği "Atlı Orman Koruma" ekipleri, Belgrad Ormanı’ndaki denetimlerine devam ediyor. Araçların girmediği ormanın derinliklerinde devriye gezen atlı birlikler, kontrolsüz ateş yakan ve çöplerini çevreye gelişigüzel atan vatandaşları uyararak koruma faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar.
 
Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde devriye gezen binicilik eğitimi almış özel donanımlı muhafaza memurları, Belgrad Ormanı’nın mesire alanlarındaki denetimlere destek veriyor. Ormana gelen vatandaşların ve özellikle çocukların büyük ilgisi ile karşılaşan atlı orman koruma ekipleri, ormanın derinliklerine kadar ulaşarak, ateş yakan veya çöplerini ormana bırakanları uyarıyor.
 
Belgrad Ormanı’nın sıklıkla ziyaret edildiği Mart ve Eylül ayları arasında devriyeye gezen atlık orman koruma ekibi, bu alandaki yangınların önlenmesi için de büyük katkı sağlıyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk ve tek olarak Belgrad Ormanı’nda başlatılan bu uygulamanın önümüzdeki yıllarda yaygınlaştırılarak diğer Orman Bölge Müdürlüklerinde de uygulanması hedefleniyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi