Çanakkaleli gazeteci yazar Muhammed Yavaş, Türkiye toplumunun bir yarası olan kadın cinayetleri konusunda farkındalık yaratmak için yazdığı ‘Adı Zeynep’ isimli kitabının raflarda yerini aldığı duyurunda bulunarak, kitabın gelirinin bir kısmının kadın şiddeti ve cinayeti ile mücadele eden derneklere bağışlanacağını söyledi.
 
‘Adı Zeynep’ isimli kitabı hakkında değerlendirmelerde bulunan Çanakkaleli gazeteci yazar Muhammed Yavaş, kitabı şiddet mağduru kadınları hatırlatmak için yazdığını söyledi. Kitabın raflarda yerini aldığını duyuran Yavaş, “Görmezden geldiğiniz, görmeye korktuğunuz, yok saydığınız, ‘Hak etmese dayak yemezdi, kim bilir ne yaptı da öldürüldü’ dediğiniz kadınların hikayeleri var bu kitapta. Her iş yerinde, her sokakta, her evde, tacize uğrayan öldürülen, şiddet görmüş birilerinin olduğunu, ülkede her dört saatte bir kadının tecavüze uğradığını, taciz oranının yüzde 93 olduğunun farkında olun istiyorum. Boşanmak istediği için, yemek tuzlu olduğu için, açık giyindiği için öldürülen kadınların çığlığını duyun, gece yarısı sokağa çıktı diye, toplu taşıma aracına şortla bindi diye tecavüz edilen kadınları hissedin istiyorum. Bir kadın daha öldürülmesin, bir kadın daha tacize uğramasın, kadınlar istediği saatte istediği kıyafetle dışarı çıkabilsinler, diledikleri gibi kahkaha atabilsinler diye mücadele edilsin istiyorum” dedi.
 
DERNEKLERE BAĞIŞ YAPILACAK
“Kadınların haklarını koruyup gözeten İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun uygulansın istiyorum” diyen Yavaş, “ ‘Adı Zeynep' i gökkuşağının tüm renklerine, öldürülmüş tüm kadın yoldaşlarıma armağan ediyorum” diyerek kitabın gelirinin bir kısmını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Mor Çatı Vakfı, Kadın Meclisleri ve Çanakkale’deki yerel kadın derneklerine aktarılacağını belirtti.
 
Sevi Gözay UĞURLU