AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Habertürk Televizyonu’nda gündeme dair soruları yanıtladı.
 
FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in ABD’den iadesi sürecini değerlendiren Turan, “İade süreçleri hukuki olmaktan çok siyasi bir konu haline gelmiştir. 250 şehidin, binlerce yaralının olduğu,  TBMM’nin bombalandığı, Cumhurbaşkanının ölümden döndüğü bir ortamda isteyen, gönderilen klasörler içerisinden yüzlerce delil bulur. Gülen’in iadesi için hukuki hiçbir engel yok” dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde ABD Kongresi tarafından, 11 Eylül saldırıları nedeniyle Suudi Arabistan’a dava açılmasına olanak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesini de hatırlatan Turan, “Bu yasa ile üzerinden 15 yıl geçmiş 11 Eylül hakkında ABD’de vatandaşlar Suudi Arabistan devleti aleyhine dava açabilecek. Peki bunca şehidin, gazinin olduğu, daha çok taze olan 15 Temmuz Fetö darbesi için,  biz de bu örgütün liderine ev sahipliği yapan, üst düzey örgüt üyelerinin kaçtığı ABD’ye mağdurların dava açabilmesinin önünü açacak düzenleme mi yapalım? Umarım ABD iade sürecini gerçekleştirir” dedi.
 
FETÖ ile mücadelede mağduriyet iddialarına da değinen Turan, “Mağduriyetler konusunda hassasız. Valilikler ve Bimer aracılığıyla mağduriyet iddiaları titizlikle inceleniyor. Mağduriyetlerin giderilmesini talep etmek başka bir mesele, Kılıçdaroğlu’nun dediği ‘1 milyon mağdur var’ iddiası çok başka bir mesele. 1 milyon mağdur var demek ‘Neden Fetö ile mücadele ediyorsunuz’ demekle aynı anlama gelir” dedi.


Kaynak: İHA