Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, geçtiğimiz haftalarda sona eren CHP kurultayı sonrasında şehre gelerek, ildeki kurum ve kuruluşları gezerek, şehir hakkında bilgi almaya devam ediyor.
 
 Partisinde Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, beraberince CHP il yönetimi ile Çanakkale Mimarlar Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Erkek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kurultayımızı gerçekleştirdikten sonra, parti meclisimi, Yüksek Disiplin Kurulumuz kurultayda seçildi ve daha sonrada merkez yönetim kurulumuz belirlendi. Partimizin üst yönetim organları oluştu. Çanakkale’ de de biz hem kendi partimizin ilçe örgütlerini, il Başkanımız milletvekilimiz ve partili arkadaşlarımız ile ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretler sürecinde tabili meslek odalarımızı da ziyaret ediyoruz. Meslek odalarımız çok önemli. Sivil toplum örgütleri ne kadar güçlü olursa demokrasimizde o kadar güçlü olur sivil toplum örgütlerinin güçlü olması demokrasimiz açısından çok önemli. Meslek odalarımız ile birlikte çalışmalıyız. Ben de Çanakkale Barosunun bir üyesiyim ve her zamanda söylüyorum üyesi olmaktan gurur duyduğum bir meslek odam var Çanakkale’de. Maalesef Türkiye’yi yöneten anlayış ve hükümet iyi şeyler yapmalı. Mesela avukatlık kanunu değişecek ise barolar ile oturup çalışılması lazım. Bir kanun değişikliği yapılırken, bir kanun teklifi hazırlarken, sorunun muhatapları ile o sorunu yaşayanlar ile masaya oturup çalışmak lazım. Katılımcı demokrasi açısından bu çok önemli. Doğru işler yapmak açısından bu çok önemli. Bu nedenle biz de fırsat buldukça meslek odalarımız ile sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz Biz bir süreden beri yaptığımız meslek odası ziyaretlerinde sorunları dinliyoruz ve bugünde mimarların sorunlarını dinlemeye geldik. Siyasetçinin önceliği dinlemek olmalı. Bizler Türkiye Büyük millet Meclisinde olsun, basınımız aracılığı ile olsun, birçok platformda olsun, özellikle vurgulanması istenen konuları dinliyoruz ve bu konuları dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“SICAĞI SICAĞINA PAYLAŞABİLMEK ÇOK ÖNEMLİ”
Çanakkale Mimarlar Odası Şube Başkanı Sevil Ural da, kısa bir açıklamada bulunarak  “Bizimle burada birlikte olmanızın çok büyük önemi var. Mimarların yaşadığı ve çözülmesi gereken sorunlarını zaman içerisinde de birbirimize iletebiliriz. Bu anlamda çok memnunuz.  Size her an ulaşabildiğini görüyorum.  Bizim için en önemli şey o zaten. Sorun çıktıkça, sıcağı sıcağına paylaşabilmek çok önemli çünkü sorunları biriktirip bir çözüm bulmak çok daha zor oluyor. Dolayısıyla yeni çalışma döneminizde çok başarılar diliyorum ve Mimarlar Odası camiası olarak ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak sizlere çok ihtiyacımız olduğunu, bu çalışmalarınızı takip ettiğimizi söylemek istiyorum. Mimarlar Odası aslında daha doğrusu sivil toplum örgütleri dernek olmadığı için sadece üyesine karşı sorumlu değil.  Ben her ortamda bunu valilerimize, belediye başkanlarımıza da, milletvekillerimize ifade ediyorum.  Mimarlar çevreyi oluşturmakta mükellef dolayısıyla çevreyi etkileyen insanı etkileyen canlıyı etkileyen ne varsa bizim sorumluluğumuz altında dolayı siz tepkimizi de göstermek durumundayız ve biz ve bu görevlisi yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz sivil toplum örgütleri de çalışmak gönüllülük esasına giriyor, çünkü burada bu görevden dolayı hiçbir geçim kazancı yok.  Dolayısı ile kendine işlerimizden ve özel hayatımızdan vakit ayırarak çalışıyoruz. Havaalanı yapılırken işimiz var, liman yapılırken işimiz var. İlla gemi mühendisi olmanız gerekmiyor mühendis olan mimar olan herkesin duyarlılık ve sorumluluk göstermesi gereken bir durum ve biz de bu yönetimlere aday olup görev aldığımız zaman bu görevin hakkını vermek durumundayız. Sadece proje, mimarlık projesi imar katında neler oluyor onlara bakmak değil sadece işimiz. Dolayısıyla bu ortamda sizlerle birlikte olmaya Çok ihtiyacımız var yanımızda olduğunuzu biliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Sevi Gözay UĞURLU