Yurtlarda mutlaka izolasyon alanları oluşturmak gerektiğini vurgulayan Şener, çünkü öğrencilerden pozitif sayısının artacağına dikkat çekti.
‘Covid 19 Günlükleri’ adı altında sosyal medya hesabından takipçilerini sık sık Koronavirüsü (Covid-19) ile ilgili aydınlatan Prof. Dr. Alper Şener paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Ayaktan takip hastamız artıyor, yatan hasta sayısı azaldı. Yeni rehber ayaktan tedavinin yolunu açtığı için. Test pozitif hasta sayısı halen tırmanışta. Kliniği ağır hasta sayısı daha azaldı gibi, en azından bizim çalıştığımız bölgede. Acil başvurusu halen yüksek ve artıyor. Bulaşların neredeyse tamamı kapalı alanda. Ev içi bulaş ve fabrika bulaşı çok. Okulların açılması ile mutlaka yeni bir kıpırdanma olacak çok kesin...”
Prof. Dr. Alper Şener, kişisel önerilerini şöyle sıraladı; “Toplu taşımada mutlaka maskeye dikkat. Yüz yüze eğitim dışında kapalı alanda kalmayın; kantin, kafeterya gibi… Açık alanda bile olsa 5-10 kişinin üstünde kalabalıklaşmayın. Yurtlarda mutlaka izolasyon alanları oluşturmak lazım, çünkü öğrencilerden pozitif sayısı artacaktır. Yurtlar içinde mutlaka bir akreditasyon, denetim ekibi lazım. Öğrenci kabulüne hazırlar mı diye. Okula giriş yapan her öğrenciye ve eğitimciye mutlaka yüz yüze uygulamalı; maske, mesafe el hijyeni eğitimi verilmeli...”
Gülçin AKIN