Çanakkale tarla domatesinin geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda yerini 2 buçuk liradan almıştı. Bu hafta fiyatların 1 liraya kadar düşmesi vatandaşları sevindirdi fakat üretici bu fiyatların olmaması gerektiğini söyledi. Pazar esnafları fiyatın bu kadar düşmesinin sebebinin pandemiden ötürü marketlerin daha çok tercih edilmesi, vatandaşların mevsim boyunca talep göstermemesi ve yeni başlayan tuta hastalığı gibi sorunlar olduğunu söyledi.
 
Domates satıcı bir esnaf piyasanın bozuk olduğunu söyleyerek, bir malın fazla olmasından kaynaklı bu fiyatların olduğunu söyledi. Üreticinin zarar ettiğini söyleyen esnaf, domateslerin maliyetine satıldığını belirtti. Şu anda tuta hastalığının da bazı yerlerde başladığı bilgisinin yanı sıra, bu hastalığın da fiyatların düşmesinde rol oynadığını dile getirdi.
 
“BU FİYATLARA BU DOMATES ZARAR EDİYOR”
Bir başka pazar esnafı Aşkın Akıt , “Ben hem çiftçilik yapıyorum hem pazarcılık yapıyorum. Bu fiyatlara bu domates zarar ediyor. İşçi parasını ödemez. 130 lira yevmiyeler. Bunu beş kişi topluyor bir de taşıyıcıya verilen para var, 150 lira. Hesaplayın, vaziyet bu. Bunun 2- 2 buçuk lira olması lazım. Üretim çok yara aldı. Bu pandemi dolayısıyla pazarı tercih etmiyor vatandaşlar. Onun için de pazarda boşluk var” diye anlattı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN