Mevcut sanayi sitelerinin fiziki olarak yetersiz kaldığını belirten esnafların yeni bir sanayi sitesi alanı talepleri değerlendirildi. Lapseki’nin Çanakkale’nin parlayan Yıldızı olduğuna dikkat çeken Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla bambaşka bir kimliğe bürüneceğini vurguladı.
Milletvekili Turan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ile birlikte Lapseki Küçük Sanayi Sitesi’ne giderek temaslarda bulundu. Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Erkan ile bir araya gelen Turan, işyeri ziyaretleri gerçekleştirerek esnafın sorunların dinledi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile birlikte örste çekiçle demir dövdü.
AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki Küçük Sanayi Sitesi ziyaretine ilişkin açıklamasında; “Lapseki, doğup büyüdüğümüz yer, Çanakkale’mizin büyüyen, gelişen adeta parlayan yıldızı. İlçemiz, devam eden projelerin tamamlanmasıyla ve planlanan çalışmaların hayata geçirilmesiyle değerine değer katacak. Lapseki’miz, ‘Kuş uçmaz kervan geçmez’ bir yer değil. Kuş da uçuyor, yol da geçiyor, mega bir köprüye de kavuşuyor. Sadece 2019 yılında ilçemizde 16 kilometre asfalt çalışması, 27 bin metrekareye yakın parke taşı döşemesi yapıldı. Her iki projenin toplam maliyeti 2,5 milyon TL den fazla. Lapseki-Suluca-Kemiklialan arasında yer alan 8 kilometrelik sahil yolu projesi tamamlandığında şehrimiz ve ilçemiz yeni bir turizm rotasına kavuşacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapılmaya başlanmasıyla, kısa zamanda büyük değişim ve dönüşüm yaşayan ilçemiz, köprünün tamamlanmasıyla bambaşka bir kimliğe bürünecek. Çanakkale'miz tarım, turizm ve tarih olduğu kadar, aynı zamanda bir sanayi şehri. Sanayimizi kalkındıracak, üreticilerimizi daha uygun fiziki şartlara kavuşturacak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İlçelerimizin öne çıkan diğer özelliklerinin yanında sanayisinin de gelişmesi arzumuzdur. Bundan hareketle, Çanakkale'deki mevcut OSB'yi büyütüyoruz. En kısa zamanda Eceabat Sanayi Sitesi'nin ve Ezine Sanayi Sitesi'nin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Lapseki'mizi de büyütmek, sanayisini güçlendirmek istiyoruz. Bu yatırımlardan ve projelerden tüm esnaflarımız, üreticilerimiz ve sanayicilerimiz istifade edecek” ifadelerini kullandı.
Ersan KÜÇÜKKURU