Üniversitelerin eğitim süreci koronavirüs tedbirleri kapsamında, son dönemde uzaktan eğitim modeline geçmişti. 16 Mart’tan beri kapalı olan üniversitelerde, bu dönem için açılıp açılmayacağı konusu öğrencileri başta olmak üzere, esnafı ve ev sahiplerini de merakta bırakıyor.

Birçok sektörü olumsuzlukla karşı karşıya bırakan koronavirüsün gidişatıyla ilgili olarak yaşanan belirsizlik, en çok öğrencileri yoruyor. Çanakkale ekonomisinin çok büyük bir bölümünü karşılayan öğrenciler, dönemin açılmaması halinde evlerini kapatıp, yurtlarından çıkış yapacak. Bu durumun sonucunda zaten büyük kayıpları olan esnaf daha kötü bir ekonomiyle karşı karşıya kalacak. Üniversiteye yeni başlayacak öğrenciler ise, üniversitelerin açılacağı tarihe göre barınma, yemek gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya başlayarak, şehre gelecek. Öğrenciler, kafalarındaki bu belirsizliğin ilerleyen günlerde son bulması umudunda.

GÖZLER YÖK’TE
Çanakkale’de okuyan öğrenciler, esnaflar ve ev sahiplerinin gözü kulağı YÖK Başkanlığından yapılacak açıklamada. Yaşanan pandeminin gidişatındaki inişli, çıkışlı durum okulların akıbetini de belirsizleştiriyor. Her öğrencinin kafasındaki soru işaretleri okulların açılması yaklaştıkça artıyor. Çanakkale’de geçimini öğrenciler üzerinden yapan sektörler okulların açılmaması halinde ne yapacaklarını şimdiden düşünmeye başladı. Sosyal medya üzerinden her gün okulların açılmasına yönelik kampanya düzenleyen öğrenciler, bu durumun sonuçlanmasını bekliyor. Her sektörde hasarlar bırakan koronavirüs, Çanakkale için de iyi günler yaşatmıyor. Mart’tan bu yana kapalı olan üniversiteler Çanakkale’de yemek, eğlence mekânlarının büyük bir yoğunluğunu oluşturan öğrencilerin, olmaması işletme sahiplerini zor durumda bırakmıştı. Eylül yaklaştıkça umutlanan esnaflar, bu durumdan çok mağdur çıktıklarını ve çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Gizem Tuğçe BAYHAN