10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 105. Yılı ve Büyük Millet Meclisi'nin 100. Yılı törenler, sergiler, video mapping gösterisi ve zafer konseri ile anılıyor.

Çanakkale Savunması ve Anafartalar Zaferi’nin şan ve şerefini zihinlerimizde sonsuza kadar yaşatmak amacıyla, başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, muharebeleri komuta eden tüm komutanlar ve askerlerin anılacağı Anafartalar Zaferi ve Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yılı bu sene anlamlı bir organizasyonla kutlanacak.

Sabah saatlerinde protokolün teşrifiyle başlayacak olan tören ve kutlamalar, tarihi alan sınırları içerisinde bulunan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde ‘Ben Binbaşı Ali Faik Bey’ sergisi ile devam edecek. Gün sonunda Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılı anısına ilk meclis binasının dev maketi üzerine video - mapping ve özel ses, ışık efektlerinden oluşan sıra dışı bir gösteri sunulacak. Ardından ünlü sanatçılar Ferhat Göçer, Ferman Akgül ve Azerin’in katılımıyla ‘Zafer Konseri’ düzenlenecek. Canlı yayınla halkla buluşturulacak olan etkinlik 10 Ağustos Pazartesi günü saat 21.15’te TRT Müzik kanalından ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi