Eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar’a, geçmiş dönemde Çanakkale’ye yapmış olduğu yatırımlardan ötürü Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu tarafından teşekkür plaketi törenle verildi.
 
Mehmet İhsan Gençcan Çanakkale Savaşları Kütüphanesi’nde düzenlenen törene Eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar ve Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. Sosyal mesafeye ve koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen törende konuşan Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka “Demokrasinin temeli çok partili hayata geçiştir. Demokrat Parti, Adalet partisi daha sonra Doğruyol Partisi. Bu jenerasyon, sıcaklıkları ve herkesi kucaklayan politikalarıyla bir siyasi harekettir. 91 seçimlerinde 4-0 gibi Çanakkale’ de belki bundan sonraki süreçte görülemeyecek bir sonuç çıkmış bu sonucun çıkmasında da Çevre Eski Bakanımız Hamdi Üçpınarlar’ın büyük katkısı oldu. Hamdi Üçpınarlar kit komisyonu başkanlığı da yaptı. Üçpınarlar Çevre Bakanlığı yaptığı dönem içerisinde de Çanakkale’ ye çok büyük hizmetleri oldu. Çanakkale’ de kendisinden ne isteniyorsa, hangi daireden ne isteniyorsa bu istekler ya anında oluyordu ya da en geç 24 saat içinde yerine getiriliyordu. Şimdiki dönemde böyle bir hizmeti görme konusunda sıkıntıları görüyor ve hissediyoruz. Hamdi Üçpınarlar’ ın bakanlığı döneminde mükemmel işlerin yapıldığına da şahit olduk. Çanakkale’ de çok çok güzel çalışmaların mimarı bir siyasi hareketin temsilcisi olarak ta Hamdi Üçpınarlar Çanakkale’de yaşıyor bizimle birlikte her zaman. Biz Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu olarak ve ben Federasyon Başkanı olarak ifade etmeliyim ki o bizim abimizdir. Çanakkale’ nin insanına dokunan bir yapıya sahiptir. Çanakkale insanının üzerinde eli olan bir isimdir. Bugün onun bu hizmetlerini Çanakkaleliler tarafından aradan uzun yıllar geçmesine rağmen takdir edilmesinin bir nişanesi olarak ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımın adına bu plaketi kendilerine sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
“ÇANAKKALE'Yİ UNUTMADIM, ÇANAKKALELİLER DE BENİ UNUTMADI”
Açılış konuşmasının ardından plaketini Tonka’nın elinden alan Çevre Eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar da kısa bir konuşma yaparak, “Şu anda çok hassas bir an yaşıyorum ve çok duygusal bir pozisyondayım. Benim aktif siyaseti bırakalı tam 20 sene oldu. Ama bu zaman zarfında ben Çanakkale'yi unutmadım, Çanakkaleliler de beni unutmadı. Çünkü 91’de Milletvekili seçimlerinde şu ifadeyi kullanmıştım; ‘Eğer ben buradan milletvekili olursam ömrünün sonuna kadar sizlere abilik yapacak ve bir dost olarak kalacak bir arkadaşınızı seçeceksiniz’ demiştim. Hatta şu lafı kullanmıştım; ‘Yaz aylarında, Antalya'da şuralarda buralarda tatil yapan değil, kış aylarında Uludağ'da İsviçre dağlarında kayak yapan biri değil  sizinle beraber haşır neşir olan sizinle beraber aynı havayı tenefüs eden bir milletvekili seçeceksiniz’ demiştim. Bu sözü 91 yılında verdim ve bugün 2020 yılındayız. Halen verdiğim bu sözü tutuyorum. Her yaz buraya gelip dostlarımı ziyaret etmek suretiyle yine de Çanakkale için yapılabilecek olan bir şey varsa orada da bir gayreti içerisinde oluyorum. Çünkü sadece Milletvekili olarak hizmet edilmez her alanda hizmet etme imkanımız vardır. Biz birikimlerimizi tecrübelerimize bizden sonra gelen genç kardeşlerimizi aktarmak üzere görev yapıyoruz” dedi.
 
“ESKİ HİZMETLER UNUTULMAMALI”
“Ben her dönem gelen milletvekili arkadaşlarıma yine Meclis'te Tebrik ediyorum ve kendilerine Çanakkale ile ilgili hangi konu olursa olsun yardıma hazır olduğumu ifade ediyorum” diyen Üçpınarlar, “Görebildiğim kadarı ile Türkiye'nin en büyük eksiklerinden bir tanesi tecrübe sahibi olmuş, Liyakat sahibi olmuş olan arkadaşlarımızdan maalesef istifade edilemiyor. Bunu yapmamız lazım. Yani her yeni gelen, eskiyi kötü göstermek suretiyle kendine ön plana çıkartmaya çalışıyor. Halbuki bunun tam tersi yapılmalı. Eski hizmetler unutulmamalı ve onlardan ders çıkarmak suretiyle yeni daha aktif siyaset yapılmalı. Burada arkadaşlarımızın bana gösterdiği teveccüh gerçekten beni çok duygulandırdı. Ama ben her zaman söylerim yine söylüyorum ben sadece ve sadece görevini yapmaya çalıştım. Demek ki görevimi iyi yapmışım ve 20 yıl sonra da olsa arkadaşlarım beni böyle bir mükafat diyeceğim İnsanların hayatında yaşaması gereken durumla böyle bir plakete laik görülmem benim için çok önemli. O nedenle hem hepsine teşekkür ediyorum çok mutluyum şu an, tekrar söylüyorum, demek ki hizmet eden biriymişim ve hizmetlerim ile iz bırakabilmişim. Çok teşekkür ediyorum” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
 
Sevi Gözay UĞURLU