AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Bozcaada ve Gelibolu ilçe teşkilatları hakkında son dönemde çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok tarafından Kepez Belde Yönetim Kurulu tanıtım toplantısına katılan Karadağ, Bozcaada İlçe teşkilatı hakkında çıkan haberlerin tamamen sansasyonel amaçlı olduğunu söyledi.
 
Karadağ:”  Bozcaada’daki haber internete düşmeden önce o akşam ben ve ilçe başkanlarım olmak üzere ilçe toplantısındaydık. Bu tamamen sansasyonel, aslı olmayan bir haberdir. Bozcaada İlçe Başkanımız Uğur Talay benim bilgim dahilinde bu haberi yapan şahsa karşı şikayet dilekçesini vermiştir. O şahısta gece saat 23:30 sularında da ifadesi alınmak üzere karakola çağırılmıştır. Böyle bir şey konuşulduysa da kendi aramızda belki şaka mahiyetinde konuşulmuş bir söz olabilir. Ama basına yansıyacak gibi ilçe başkanımızın isyan edecek bir durumu söz konusu değildir. Tamamen asparagas bir haberdir” dedi.
 
Gelibolu yönetimimiz düştü
Karadağ ayrıca Gelibolu ilçe teşkilatının görevden alınması konusundaki haberlere de açıklık getirerek, Gelibolu ilçe teşkilatını üye sayısının yetersizliğinden dolayı yönetimin düştüğünü söyledi.
 
Gelibolu’ya giderek ilçe başkanı Mehmet Eligül ile yaptıkları görüşme sonucu Eligül’ün istifasını verdiğini belirten Karadağ:” Sebebi neden bunu herkes merak ediyor. Sebebi şudur: Bizim Gelibolu teşkilatımız 20 asil 20 yedek üyeden oluşmakta. Orada Mehmet Başkan’ın geldiği süre içerisinde ilçe başkanı olacağı zaman, hem oradaki arkadaşları çok iyi tanımamasından, hem ülkenin içinde bulunduğu konjonktürden kaynaklı bizim Gelibolu teşkilatımızda toplam 17 kişi kaldı. Yani 23 tane yedeğin ve asilin istifa ettiğini görüyoruz. Zaten bu koşullarda bizim yönetimimiz düşmüş oluyor. Yönetim düştüğü içinde biz Gelibolu ilçe başkanımızın istifasını aldık. Önümüzdeki 15-20 gün içerisinde de karar verilecek. Gelibolu İlçe Başkanımız Mehmet Eligül ile devam edilebilir, başka bir ilçe başkanı atanabilir ve yeni bir yönetim kurulacak sebebi de budur” dedi.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi